Seger för J18 i dagens derby
Publicerad: 2021-10-17
Idag gästades ett hittills obesegrat Växjö Lakers J18-lag av Tingsryds AIF för säsongens första möte lagen emellan. Efter övertygande insats går man även segrande ur dagens drabbning och kniper därmed sjunde raka 3-poängaren.

Idag väntade veckans andra och sista match för Växjö Lakers J18 som hittills gått segrande ur de sex spelade matcherna i J18 Regional Syd-serien. Motståndet var inga mindre än Smålandsrivalen Tingsryds AIF som gästade VIDA Arena.

Växjö Lakers startar matchen starkt och tar ledningen med 1-0 redan efter 30 sekunder. Man äger mycket puck och spenderar största delen av perioden i anfallszon. Med 4 minuter kvar av perioden utökar Växjö ledningen till 2-0 genom backen Kevin Israelsson som gör sitt första mål för säsongen.

I den andra perioden får man verkligen utdelning på chanserna i form av två mål i spel 5 mot 5 och ett i powerplay. När det är 3 minuter kvar av perioden får Tingsryd powerplay och reducerar till 5-1. Om man summerar perioden spelar Växjö inte på samma nivå som i första , men har kontroll över situationen.

I den tredje perioden är Växjö lite slarviga i så väl spelet med som utan puck men bjuder inte till några farliga lägen fram tills det är 2 minuter kvar av matchen. Tingsryd får ett långt anfall och lyckas med ett backskott reducera till 5-2 vilket blir även slutresultatet. Skotten slutar 31-28.

Växjö Lakers vinner därmed sjunde raka matchen och har totalt spelat in 21 poäng.