Inför Växjö – HV71
Publicerad: 2017-10-28
Inför
Ikväll är det dags för säsongens första smålandsderby när Växjö, med glödhete talangen Elias Pettersson i spetsen, tar sig an HV71 hemma i VIDA Arena.

Ikväll vankas det hockeyfest i VIDA Arena när derbyrivalen HV71 kommer på besök i säsongens första smålandsderby.

Växjö kommer från två meriterande segrar där man besegrade serieledarna Färjestad med 3-1 på bortaplan i tisdags och under torsdagen, när det tippade topplaget Frölunda var på besök i VIDA Arena, vann Lakers med de övertygande siffrorna 7-3. Unge Elias Pettersson var enastående i matchen och noterades för ett hattrick samt två målgivande passningar i krossen. I och med segern senast befäste Lakers sin andraplats i tabellen och är fortfarande två poäng bakom ettan Färjestad. Det ska tilläggas att Karlstadslaget har spelat en match mer än Växjö.

Kvällens motståndare, HV71, har en lång skadelista, men har trots det gjort en bra säsongsinledning. Jönköpingslaget har spelat in 23 poäng på 14 matcher och ligger på en fjärdeplats i tabellen. De är fem poäng bakom tvåan Växjö, som dock har spelat en match mindre än HV71.

Den senaste tiden har det gått lite knackigt för HV71 och laget har bara vunnit två av sina senaste matcher. Allra senast, när de mötte Karlskrona på hemmaplan under torsdagen, lyckades man ta tre poäng via en 5-3-vinst där talangen Lawrence Pilut noterades för fyra passningspoäng.

Växjö har varit strålande på hemmaplan under säsongsupptakten och vunnit sex av sju matcher i sin hemmaborg. De är, tillsammans med Djurgården, seriens bästa hemmalag med 17 poäng på sju matcher. HV71 har haft det tungt på bortaplan på sistone och endast kammat hem en vinst på sina fyra senaste matcher på resande fot. Man föll borta mot Skellefteå (2-6) och Mora (3-5) innan laget lyckades besegra Frölunda med 3-1. Matchen efter, den senaste bortamatchen, föll man med 1-3 borta mot Skånelaget Malmö.

När Växjö och HV71 drabbas samman brukar det bli heta känslor, täta och jämna matcher, vilket fjolårssäsongens resultat vittnar om. De två småländska lagen möttes nämligen fyra gånger under säsongen som gick, där tre av matcherna slutade med ett oavgjort resultat efter ordinarie speltid. Den fjärde, enda som inte gick till övertid/straffar, slutade med en 4-2-vinst för Lakers.

Här är fjolårets resultat mellan Växjö – HV71:

  • 2016-09-24 | Växjö – HV71 4-3 efter förlängning
  • 2016-11-11 | HV71 – Växjö 2-4
  • 2016-11-12 | Växjö – HV71 3-4 efter straffar
  • 2017-01-05 | HV71 – Växjö 1-2 efter förlängning

Växjö lyckades alltså besegra HV71 i tre av fyra matcher under säsongen som gick. En efter ordinarie speltid och två efter straffar. Enda förlusten kom i VIDA Arena den 12 november efter straffar.

Räkna med en ny underhållande tillställning i afton där talangerna Elias Pettersson och Lawrence Pilut står i fokus efter deras poängsuccéer under torsdagskvällen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!