Lakersrepresentanter redo för TV-puckshelg
Publicerad: 2019-10-30
Nyhet
Efter att ha tagit sig vidare från gruppspelet väntar finalspel för Småland där Växjö Lakers U16-spelare, Jacob Sagadin, Alexander Labraaten, Oliver Green, Matteus Söderbom och Hugo Thaung finns med. Även VIDA Arenas Roger Johansson är med i rollen som General Manager.

Klockan 07:00 idag avgick bussen från VIDA Arena med Team Småland som nu är på väg mot Leksand och Tegera Arena redo för TV-Pucksfinalspel.

På bussen finns fem Växjö Lakers U16-spelare, Jacob Sagadin, Alexander Labraaten, Oliver Green, Matteus Söderbom och Hugo Thaung. Med på resan är även Roger Johansson, till vardags Fastighets- och driftansvarig på VIDA Arena. I Team Småland är han General Manager sedan fyra år tillbaka och var dessförinnan Teamledare i tre år.

Efter en lång bussresa väntar träning klockan 16:00 för laget och därefter går den sedvanliga invigningen av stapeln.

I nedan intervju berättar Växjö Lakers-representanterna om förväntningarna inför helgen.

Vad har ni för förväntningar på långhelgen som väntar?
- Det ska bli roligt. Målet är att vi vill ta hem det här, inleder Matteus Söderbom.

- Det har alltid varit en dröm sedan man var liten att få spela TV-pucken så det ska bli en häftig upplevelse, fyller Jacob Sagadin i.

- Hugo Thaung fortsätter - När vi tagit oss så långt finns inget annat i sikte än att gå hela vägen.

När vi ställer frågan till General Manager Roger Johansson vad som kommer att tala för Småland i år blir svaren många och övertygande
- Vi är en väldigt homogengrupp med många olika spelarkaraktärer som kan kliva fram när det behövs. Vi har ett lag med tre och till och med fyra kedjor som producerar framåt vilket är en enorm styrka och dessutom två riktigt bra målvakter. Vi hade ett starkt lag även förra året men det här laget känns ytterligare några snäpp vassare.

Vad betyder det att ni är fem spelare från Växjö Lakers som tillsammans får vara med om det här?
- Det är jätteroligt att vara några stycken från hemmaföreningen som känner varandra bra och få göra det här tillsammans, säger Alexander Labraaten.

Vad kommer att krävas för att ni ska gå hela vägen?
- Att vi är utvilade och fokuserade på vår uppgift. Då tror jag vi har stora chanser att kunna ta hem det här, säger Jacob Sagadin.

Hur är nerverna inför kommande dagar?
- Det kommer självklart att vara lite nervöst när det väl är dags men vi ska försöka ta vara på tillfället, ha roligt och släppa loss, säger Oliver Green.

- Samtidigt försöka att spela som en helt vanlig match och hålla sig till rutiner, fyller Matteus Söderbom i.

Kvartsfinalen spelas mot Dalarna, hur bra koll har ni på dem?
- Inte alls, skrattar killarna som ännu inte fått någon specifik genomgång inför kvartsfinalen.

- Coacherna har såklart scoutat Dalarna från kvalspelet och har tagit fram en gameplan som vi kommer gå igenom när vi är på plats.

Imorgon förmiddag väntar en sista träning där de sista speltaktiska detaljerna kommer att gås igenom, sedan gör laget sig redo för Kvartsfinal mot Dalarna.

Växjö Lakers önskar Småland stort lycka till!

Nedan ser du hur du kan följa Team Småland under TV-puckshelgen.

Spelschema
» Se spelschemat

Matcherna kan ses på webb-TV
» Se matcherna i TV-pucken på webb-TV

Matcherna online
» Följ matcherna online

PR & Kommunikation Carolina Toresson