• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

J20: Uddamålsseger i premiären

12 september 2020 17:33
J20

Under lördagen var det dags för seriepremiär i J20 Nationell Södra (tidigare Superelit) för Växjö Lakers J20-lag uppe i Karlstad där hemmalaget Färjestads BK väntade. Matchen blev en jämn tillställning men tillslut var det Växjö som stod som segrare och kammade hem samtliga 3 poäng efter att ha vunnit med 2-1.


Försäsongen är nu över och nu gäller varje match poäng och det märkes att det var två lag som längtat efter denna dagen. Det var två lag som ville väldigt mycket och det resulterande i hög fart och men även lite slarvigt spel till en början, en klassisk premiärmatch.

Den första perioden blev väldigt jämn och domaren tillät en hel del, men när han väl blåste utvisning på en färjestadsspelare så tog Växjö tillvara på chansen. Hampus Sjöbrink fick en öppnande passning av Tom Fridén och kunde distinkt skjuta in matchens första mål. Den ledningen kunde Växjö hålla in till periodvilan.

Färjestad kom ut starkt i den andra perioden och sköljde över Växjö, men Philip Svedebäck i Växjös mål stod pall och såg till att 0-1 stod sig. Växjö växte in i perioden och hade bud på 0-2 i slutet av perioden men den andra perioden förblev mållös.

I den tredje perioden fortsatte Färjestad att trycka på och Växjö fick fokusera på att spela försvar och försöka ta till vara på de spelvändningar som Färjestads offensiva spel gav Växjö. Det var passande nog på en spelvändning som Växjö skulle utöka sin ledning. Marcus Leijonhufvud hittade fint fram till Hampus Sjöbrink som följde med upp i anfallet från sin backplats. Sjöbrink gjorde inget misstag och sköt sitt andra mål i matchen upp till 0-2 för Växjö. Färjestad skulle i tappert försök att jaga ikapp Växjös ledning ändå lyckas spräcka Svedebäcks nolla i slutet men närmre än så kom inte Färjestad och slutresultatet skrevs till 1-2.

J20 spelar imorgon match mot Södertälje SK i Scaniarinken, matchen startar kl 12:00.

Matchen i siffror Färjestads BK - Växjö Lakers HC 1-2 (0-1, 0-0, 1-1) Skott: 34-16 Utv. min: 4-4

0-1 Hampus Sjöbrink (T.Fridén, M.Fridén) 0-2 Hampus Sjöbrink (Leijonhufvud) 1-2 Samuel Eriksson (Lööf)