Förlust i Smålandsderbyt
Publicerad: 2021-10-24
Idag gästades Växjö Lakers J18 av HV71 för Smålandsderby i Växjö Ishall. Gästerna var numret större och man fick se sig besegrade med 2-5.

Klockan 12:00 släpptes pucken i dagens Smålandsderby mellan tabellettan HV71 och tabelltrean Växjö Lakers i J18 Regional Syd-serien.

Det är gästerna HV71 som kommer ut starkast i den första perioden och får bra betalt för sitt spel. Sju minuter in i den första perioden kan Jönköpingslaget ta ledningen med 0-1. Gästerna fortsätter sätta press och redan två minuter därpå utökar dom ledningen till 0-2. Innan man går till pausvila får HV71 chansen i powerplay vilket man utbyttjar och när man går till pausvila är ställningen 0-3.
Skott: 4-11

Inför den andra perioden är Växjö Lakers i brygga men får ett tidigt powerplay där forwarden Casper Nässén kan göra Växjö Lakers första mål i matchen. Efter målet får Växjö lite luft under vingarna och skapar några farliga lägen. Vardera lag får varsin chans i numerärt överläge men varken Växjö eller HV71 lyckas göra mål. Efter jämn kamp är det HV71 som återigen hittar nät och utökar ledningen till 1-4.
Skott: 10-9

Den sista perioden är en jämn tillställning men matchen punkteras något när gästerna gör 1-5 4 minuter och 8 sekunder in i slutakten. Växjö Lakers Ludvig Mellgren kan tröstmåla i slutminuterna och snygga till siffrorna i matchen som slutar 2-5.