Växjö Lakers klara för kvartsfinal
Publicerad: 2019-03-18
En thriller förväntades, och en thriller fick vi. Ett smart spelande Växjö Lakers kunde bortabesegra ett vilt kämpande Örebro med 2-4.

En skön match att gå in i med 1-0 i ryggen i matcher. Och det är som väntat hemmalaget som sätter högsta fart och sätter Lakers under konstant press. Redan efter 4.03 åker Burström ut 2 minuter för en hakning. En sådan start som givetvis hemmalaget ville ha. Och man sätter upp ett starkt powerplay och skotten haglar kring Viktor Fasth i målet. Målfarliga Nick Ebert får till slut chansen på Fasths högersida på ett utsökt pass från Rodrigo Abols, och amerikanen gör inget misstag. 1-0 till hemmalaget efter 5.08.

Lakers har problem att få till längre anfall på örebro som vinner de flesta närkamperna. Gästerna får till enskilda kontringar, vilket är fallet efter 8 minuter då Horak hittar Veersteg som sätter fart, hittar Kiiskinen med en underbar backhandflipp och Kiiskinen trycker till direkt och vi har 1-1 efter 8.00.

Anton Hedman tar en 2+10 för checking from behind på Bohm. En utvisning som inte Lakers förvaltar. Även Örebro får sin chans när Fröberg tar en hakning med 7 minuter kvar av perioden. Skotten till Örebro med 13-7.

Andra perioden fortsätter Örebro att pumpa på och man är som bålgetingar på gästerna. Trots många lägen för hemmalaget så är det åter igen Lakers som utnyttjar en snabb spelvändning där åter igen Horak, Veersteg och Kiiskinen spelar underbar hockey där Horak är målskytt och Lakers leder med 1-2 efter 10.25. Lakers utnyttjar ennergin man får av målet och tvingar fram en utvisning på Jonathan Andersson för hakning.

En situation som samma firma utnyttjar igen när Kris Veesteg direktskjuter på pass från Peter Andersson och Lakers sitter i förarsätet med 1-3 efter 13.44. En ledning man tar med sig till andra pausen.

I tredje perioden ser vi ett Lakers som bara försöker hålla positionerna och stänga ytor. Örebro har svårt att hitta ytorna inne i Lakers zon. Till slut tröttnar Shane Harper på detta och tar pucken från mittzon och går hela vägen själv, bjuder Rahimi på en korv på vägen innan han hänger 2-3 bakom Fasth. Nerverna börjar kännas, och Örebros energi ökar givetvis.

Kris Veersteg och Kiiskinen tänker dock inte vika ner sig utan ser chansen att tysta Behrn Arena igen. Efter en utsökt härlig vallning i målburen av Tuomas Kiiskinen kan Kris Veersteg göra sitt fjärde poäng för kvällen när han trycker till Kiiskinens läckra inspel till 2-4 efter 8.02, bara 34 sekunder efter Örebros reducering. Ett mål som tar ner mycket av hemmalagets energi. Efter målet spelar Lakers väldigt bra taktiskt och Örebro får inga lägen trots mycket puckinnehav.

Tiden rinner ut och vi kan konstatera att Lakers åter är klar för SM kvartsfinal. Motståndet står Luleå för som tar emot Växjö hemma i Coop Norrbotten Arena på fredagen den 22/3. Lakers närsta hemmamatch är därmed fastställd till söndagen den 25/3. Se till nu att säkra din plats i denna heta kvarts final.

Biljetterna släpps imorgon klockan 09:00 på webben och 11:30 i Biljettservice, VIDA Arena - Varmt välkomna!

Säkra din plats på: vlh.ebiljett.nu