• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Knapp förlust i Närke

9 januari 2020 21:30

Lakersbussen styrde till Närke och Örebro för omgång 31 i SHL. En tight match som avgjordes till Örebros fördel med bara 56 sekunder kvar av matchen.


Match nummer två i Närke den här säsongen. Första slutade med en 4-1 seger för hemmalaget, vilket borde ge Lakers en del revanschlusta inför kvällens drabbning. Den första perioden blir en period med två tydliga ansikten. Lakers börjar klart bäst och sätter direkt hårt tryck framåt och Örebro stressas fast hela tiden i egna zonen. Det enda man saknar inledningsvis är de riktigt vassa chanserna.

Men Lakers blir ändå belönade redan efter 39 sekunder när Jordan Boucher åker ut för en slashing. Inget bra PP spel dock från gästerna som inte får något alls uträttat. Däremot fortsätter man att dominera matchbilden fram till att Martin Lundberg åker ut för en fasthållning efter 5.15. Starx efter ytterligare en utvisning på Lakers och Ludvig Nilsson. Växjö Lakers klarar av båda dessa lägen men tappar i stort sätt allt offensivt spel resten av perioden.

Det blir i stort sett konstant spel framför Viktor Fasth som får agera vägg i den första perioden, vilket han gör med bravur. Örebro har många fina och klara lägen men Lakers håller tätt perioden ut. Förlorar skotten med hela 13-4.

Den andra perioden blir lite mer händelserik men börjar ungefär som den första slutade. Hemmalaget är lite hetare och man får också utdelning till slut genom Kristian Näkyvä som skjuter stolpe in. Innan det har faktiskt Emil pettersson en riktigt bra chans fri framför Fucht i Örebromålet. Knappt 1.30 senare får Lakers nästa utvisning genom Högberg men klarar detta fortsättningsvis, men man måste dra ner på dom för att få med sig ett bra resultat.

Lakers letar sig sakta in i matchen och efter 12.33 åker Ryan Stoa ut och Lakers får chansen i PP. Och det utnyttjar man på bästa sätt när Roman Horak snärtar upp kvitteringen i närttaket. Gästerna får vila ytterligare en gång i slutet på perioden när Koivisto åker ut. Men åter igen spelar man starkt i sitt boxplay. Andra perioden slutar 1-1 och en knapp skottvinst för hemmalaget med 9-7.

Den tredje perioden blir en mer öppen historia med mer ytor för bägge lagen. men framför allt är det gästerna som steppar upp ordentligt. Och rent spelmässigt är det faktiskt Lakers som dominerar och har mest puckinnehav. Och båda lagen visar även en större disciplin då vi blir helt och hållet befriade från utvisningar.

Och faktum är att det rent protokollmässigt inte händer någonting förrän vi har 56 sekunder kvar av matchen då Stefan Varg får pucken på Lakers blålinje och kastar pucken mot mål där vi får en retur som går rakt ut till Linus Öberg som avgör den här tillställningen i sista minuten. Även om det fanns tid kvar så fanns inte det mentala för en forcering. Örebro vinner med knappa 2-1 och vi får ta nya tag.

Ny match igen på Lördag då Lakers tar emot Malmö Redhawks. Den matchen startar kl 18.00 på lördag kväll. Se till att säkra din plats i Vida Arena.