Hugo Gustafsson har kritat på
Publicerad: 2021-05-24
Nyhet
Vi inleder veckan med ännu en lagbyggenyhet - Forwarden Hugo Gustafsson har skrivit tvåårskontrakt med Växjö Lakers. Välkommen till oss!

Den 21-årige forwarden Hugo Gustafsson är född och uppvuxen i Södertälje och har inte bara Södertälje SK som moderklubb. Det är också den enda klubben han hittills representerat då han gått hela vägen från Södertäljes egna ungdomsverksamhet, vidare till deras hockeygymnasium för att sedan slå sig in i representationslaget i HockeyAllsvenskan. De första matcherna spelade han redan som 18-åring. På sina tre säsonger har han spelat 117 grundseriematcher och gjort 66 poäng (25+41). Hugo har dessutom representerat Sverige både i U18, U19 samt U20 och säsongen 2019/20 var han med den svenska JVM-truppen och tog brons. För första gången i karriären är han nu klar för spel i en annan klubbadress och vi välkomnar Hugo till Växjö Lakers kommande två säsonger.

"Oerhört glad och stolt"

- Jag är oerhört glad och stolt över att få bli en del av Växjö Lakers. Förhoppningsvis kan vi spela inför fullsatta läktare kommande säsong, säger Hugo Gustafsson som idag gör sitt första träningspass med klubben.

Så här beskriver Henrik Evertsson nyförvärvet Hugo Gustafsson;
- Hugo Gustafsson är en tvåvägsspelare ut i fingerspetsarna. Om jag någonsin har sett en spelare som står för det vi gillar så är det Hugo.

Kontraktet är skrivet på 2 år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson