Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

3 poäng efter målfest

28 oktober 2021 21:20
Referat

Malmö på andra sidan isen ikväll, och det blev som det brukar, en jämn och intensiv match med en del känsloyttringar, men Växjös effektivitet banade vägen ikväll och man tog 3 sköna poäng.


Första perioden inleddes med ett tidigt mål från Pontus Holmbergs klubba, han jobbade sig in i mitten under en spelvändning och fick pucken av Tobias Reider. Drömstart alltså men Malmö slog inte av på takten utan men fick med sig en utvisning på Joel Persson efter 03:56 spelat. Växjö stod upp bra i boxplay, och Janis Kalniņš stod upp bra och svarade för ett par, tre riktigt fina ingripanden innan Joel Persson fick komma in på isen igen. Direkt efter utvisningen så satte Växjö igång en ordentlig press mot Marmenlind i gästernas kasse, som även han fick en ordentlig uppvärmning. Malmö kvitterade dock till 1-1 genom Kalle Östman efter 08:19. Det var en Växjöback som spelade upp pucken som oturligt studsade på en skridsko och gav gästerna ett 3-1 läge där Kalniņš fick kapitulera.

Malmö drog nytta av det momentum som skapades efter kvitteringsmålet, samtidigt som Växjö hamnade i en mindre bra period där man inte riktigt hann med, men sen kom det ytterligare en snabb spelvändning där Martin Lundberg hittade skridskosnabbe nyförvärvet Tobias Reider som petade in sitt första mål i Lakerströjan. 2-1 efter 10:20. Sedan var det åter Malmö som satte sig i förarsätet, men var snabbast på pucken, och vann de flesta sargduellerna, och betalningen uteblev inte, Emil Sylvegård styrde in ett skott från Ponthus Westerholm 16:18. Gästerna tryckte på för ett ledningsmål innan paus, men Lakers stod emot, och Växjö skapade faktiskt ett par fina chanser i den sista minuten, dock blev det inga fler mål utan vi stängde denna period med: 2-2 i mål, 5-16 i skott på mål och 1x2 minuters utvisning för Växjö Lakers.

Andra perioden inledde Växjö med en utvisning på Mika Koivisto för en hög klubba, oturligt i en tacklingssituation. Men Lakers gjorde ännu ett bra boxplay, där Malmö till en början cirkulerade runt, men sen fick gästerna tillbringa en halvminut i egen zon, efter grymt jobb av kapten Josefsson som lyckades få till en offensiv tekning. Växjö blev fulltaliga men gästerna trummade på och Lakers gick på knäna, långt nertryckta och långt till båset. Men, det här med spelvändningar, Robert Rosén hittade Olle Lycksell som drog iväg in i anfallszon, gjorde en stoppvändning och hittade Richard Gynge på bortre, och som så många gånger förr satte Gynge pucken i nät. 3-2 efter 05:48.

Strax därefter visades Hardy Häman Aktell ut för en helt felaktig knätackling, under högljudda protester i VIDA Arena. Men, domarnas bedömning gäller och det blev ett dyrköpt misstag när Malmö återigen kvitterade en halvminut in på powerplayet. Spel 5-5 och stora ytor på isen, vilket nästan friställde Gynge, men gästerna vände spelet. Dock fick Hugo Gustafsson tag på pucken, spelade sin namne Glenn som i sin tur la pucken till Pontus Holmberg som ännu en gång petade in pucken mellan benen på Marmenlind. Det var ”Holmas” andra för kvällen och betydde 4-3 på tavlan.

Malmös Pathrik Westerholm visades ut för en roughing sedan hade krängt hjälmen av Joel Persson, dock gjorde Växjö inte sitt bästa powerplay, som blev ganska händelselöst egentligen. Däremot hände det lite mer strax efter gästerna blivit fulltaliga igen, den fysiska intensiteten steg och det smälldes på både lite här och där på isen. Ett par slashingar och någon crosschecking passerade utan att de renderade i några utvisningsminuter, och Malmö pressade åter på ganska hårt. Men, Lakers fick tag på pucken och kontrade in 5-3 med 3 minuter kvar av perioden. Ett resultat som vi tog med oss ut i omklädningsrummet, perioden slutade med följande siffror: 3-1 i mål, 9-13 i skott på mål och 2x2 minuters utvisning för Växjö, och 1x2 minuter för Malmö.

Tredje perioden startade ganska avvaktande från båda lagen, gästerna var ju tvungna att gå framåt samtidigt som man hade 5 mål i baken på just spelvändningar/kontringar. Något man säkert pratat om i pausen. Växjö spelade ganska lugnt och kontrollera när man väl fick håll på pucken, och man satte upp en rejäl press mot mitten av perioden, och fick många värdefulla minuter att ticka iväg. Malmö kändes självfallet mer och mer stressade i sina beslut, samtidigt som Växjö behöll lugnet och kontrollen.

Malmö drog på sig en offensiv utvisning efter 11:21 då Ponthus Westerholm hakade Joel Persson. Powerplay för Lakers och läge att punktera matchen kanske? Men man fick inte till det riktigt, utan gästerna blev fulltaliga men nu tickade klockan fort för Malmö. Med 2 minuter kvar tog Joakim Fagervall ut målvakten, och strax därefter även sin time-out, men frågan var om det var för sent? Växjö stod emot anstormningen bra och säkrade 3 poäng i en spännande och rolig match, där statistiken landade på 5-3, skott på mål slutade 18-32 och 3x2 minuters utvisning för Växjö Lakers respektive 2x2 minuter för gästande Malmö.

Nästa match är på lördag den 30/10 kl 19:00 borta mor Örebro, följ gärna matchen på Cmore alternativt via sociala medier.