Växjö Lakers lånar ut mobila sarger
Publicerad: 2019-03-10
Nyhet
Växjö Lakers Ungdom har med hjälp av Smålandsposten och Swedbank köpt in två mobila sarger som kommer att lånas ut till närliggande föreningar med syftet att bidra till hockeyutvecklingen i regionen.

- För två år sedan startade vi projektet "SLS" som står för smålagsspel. Nu vill vi ta nästa steg i regionen och även ge närliggande föreningar möjligheten att praktisera spelformen, under både träning och i matchform. Vår ambition är att utveckla spelformen för de yngre lagen i regionen där vi går från halvplan/fyrkant till en mer logisk rektangulär spelyta utformad efter ålder, behov och anpassat efter var man ligger i utvecklingstrappan. Vi vill undvika ekonomiska hinder och skapa goda förutsättningar för utveckling i Kronoberg, därför gör vi den här satsningen berättar Ungdoms och utvecklingschef Calle Steén.

Redan i helgen premiär användes de mobila sargerna under barn och ungdoms-träningar av Alvesta SK.

- Vi tackar Växjö Lakers för denna möjlighet och att utvecklingen av samarbetet fortsätter för att gynna hockeyn i regionen, säger Peter Andersson, Sportchef i Alvesta SK i ett Facebookinlägg.

Förhoppningen är att fler klubbar i regionen kommer att nyttja sargerna som delvis har finansierats av Smålandsposten och Swedbank.

- Starka samarbetspartners är ett måste för en välmående idrottsförening. Detta samarbete med Smålandsposten och Swedbank är ett fantastiskt bra exempel på vilka bra saker vi kan göra tillsammans. Den här satsningen som dessa två företag gör i detta fallet möjliggör det att hjälpa oss att och utveckla ungdomshockeyn i hela vår region, det är vi oerhört tacksamma för, säger Försäljningschef Fredrik Sandberg.

PR & Kommunikation Carolina Toresson