• Huvudsponsorer

Det enda man ska sikta på är vinst

19 januari 2018 14:00
ATG

När samarbetet mellan ATG och SHL startade förra året så kunde Oliver Bohm ingenting om trav. Nu drygt ett år senare är han Växjö Lakers spelläggare och har travet som ett stort intresse.


Hej Oliver! Det första jag ser är att ni ligger i botten när det gäller inspelade pengar och antal rätt.
- Det har gått bedrövligt för mig och senaste veckorna har det var riktigt uselt! Men man måste våga fortsätta tro på sina egna idéer. När det väl går dåligt för en i trav, då går det riktigt dåligt. Men som alltid så vänder det någon gång och jag hoppas att det är snart.

Hur brukar du tänka när du lägger era Tillsammans-spel?
- Det varierar från omgång till omgång. Jag försöker att inte tänka för mycket. Man ska gå på sin egen känsla och sina egna idéer. Att överanalysera slutar sällan bra. Jag vill gärna hitta spelvärda hästar och spikar sällan de stora favoriterna, jag försöker gå min egna väg.

Har du satt någon spik som du är extra nöjd med?
- Kommer inte på någon nu på rak arm. Däremot har jag flera exempel på när jag fått känsla för en häst och tänkt spika den, men sedan har jag läst ett gäng expertanalyser och valt att avstå. Tror du inte den hästen går och vinner då!? Men det är svårt och man lär sig, det är många variabler som ska stämma i trav.

Hur länge har du varit intresserad av trav?
- Mitt intresse är ganska nytt, det började förra året när samarbetet mellan SHL och ATG startade. Varje lag skulle ha några V75-ambassadörer och de frågade mig för de vet att jag har svårt att säga nej, haha! Nej men jag tyckte verkligen att det var kul också, intresset gick från noll till hundra på några veckor bara.

Vad var det du fastnade för med travsporten?
- Det var nog själva tävlingsmomentet jag fastnade för. I början när jag inte kunde någonting var det såklart spelet som lockade, men ju längre tiden gått så är det sporten jag intresserar mig för. Alla som är aktiva inom travet är så engagerade och jobbar med det varje dag hela året. Den arbetsmoralen imponerar verkligen på mig. Det påminner lite om hockey, men där tar man ju bara hand om sig själv. Allt jobb kring en häst involverar ju så många människor. Det är extremt stort och tidskrävande!

På tal om hockey, vad tycker du om säsongen så här långt?
- Det har gått väldigt bra! Som lag har vi gått bra hela tiden och toppar serien just nu. Sen är det väldigt lätt att det går bra för en själv också när laget spelar bra. Jag tycker vi går in i en rolig fas av säsongen nu när mycket kan hända och slutspelet närmar sig.

Vad har ni för mål för resten av säsongen?
- Självklart vill vi vinna allt vi ställer upp i. Vi är i final i CHL och har så pass bra form och stämning i laget att det enda man ska sikta på är vinst!