Växjö besegrade Mora i kväll
Publicerad: 2018-01-25
Serieledarna Växjö Lakers mötte i kväll Mora IK i Jarlas Arena. En match som Växjö Lakers var klart bättre i, men som ändå blev spännande in i det sista när Martin Lundberg skickar in 2-4 i tom bur.

Växjö Lakers inleder matchen på ett bra sätt och sätter högsta fart direkt. Andrew Calof får ett friläge efter drygt 4 spelade minuter, men avslutet går över målet och Christian Engstrand i Moras mål. I matchens 7:e spelminut får Andrew Calof och Brendan Shinnimin en 2 mot 1, där Shinnimin blir ren mot Engstrand, men även denna gång räddar Engstrand. Men i bytet efter blir det en ny 2 mot 1:a för Växjö, Janne Pesonen serverar Elias Pettersson, och Pettersson gör inget misstag utan hänger dit 0-1 efter 7:48! Växjö radar upp flera lägen efter målet, men Engstrand jobbar bra i målburen för hemmalaget och håller pucken borta från nätet bakom sig. Växjö fortsätter att ösa på offensivt och skapar massor av lägen. Därför kommer matchens nästa mål väldigt ologisk, men typisk för ishockey, när hemmalaget kvitterar till 1-1 efter 17:40. Andrew Rowe lägger upp pucken på offensiv blålinje till Mathias Bromé, Bromé hittar med en passning genom Växjös zon till Brandon Gormley ute till vänster, Gormley kastar pucken mot mål från ingenstans, och den smiter retfullt in bakom Viktor Andrén i gästernas mål för kvällen. Efter 18:22 drar Växjös Robert Rosén på sig en fasthållning, och Mora får kvällens första powerplay. Mora lyckas inte ta ledningen i den spelformen innan periodpausen, och vi går in till omklädningsrummet med 1-1 efter 20 spelade minuter. Skotten slutar 7-15.

Mora inleder den 2:a perioden i spel 5 mot 4, men man skapar ingenting på dom 38 sekunderna och Rosén tillbaka i spel. Direkt efter utvisningen skapar Växjö ett nytt jätteläge framför Engstrand, men även denna gång nekar han Calof med en vass benparad. Efter 4:32 får Växjö sitt första powerplay i matchen sedan Jason Akeson fått 2 minuter för tripping. Växjö skapar en 3-4 bra lägen, men pucken är som förtrollad och den vill så långt inte in i mål och Mora klarar ut sitt boxplay. Efter 8:18 är det Växjös Noah Welch tur att besöka botbänken 2 minuter för en fasthållning. Mora skapar något bra läge genom en farlig styrning, men Andrén gör en bra räddning med benskyddet, men inte mer än så, och Welch tillbaka på isen igen. Efter 10:53 åker hemmalagets Daniel Grillfors ut 2 minuter för fasthållning. Och nu skulle utdelningen äntligen komma till 1-2! Vi har sett det förr, och kommer garanterat få se det igen. Robert Rosén upp till Joel Persson, Persson ut till höger till Elias Pettersson som bombar allt han kan, och Brendan Shinnimin står framför Engstrand och styr in ledningsmålet efter 11:40. Efter 17:42 är det dags för gästernas Noah Welch att sitta 2 minuter igen, denna gång för en slashing. Men Växjö gör ett riktigt bra boxplay och Mora skapar ingenting för att hota Växjös ledning och Växjö är fulltagliga igen. Vi går till 2:a vilan efter 0-1 i perioden, och 1-2 totalt. Skotten i 2:a slutar 5-16.

1:48 in i 3:e perioden åker Moras John Persson ut 2 minuter för interference och nytt läge för gästerna att utöka sin ledning. Och efter 2:59 så åker Tomas Skogs ut för en slashing och spel 5 mot 3 för gästerna i 49 sekunder. Men hemmalaget gör ett bra boxplay och man reder ut det prekära läget och man klarar sig tills man har alla 5 på isen igen. Efter 9:01 skulle Växjö Lakers utöka sin ledning till 1-3! Liam Reddox gräver fram en puck i offensiv sarghörnan, han lägger upp den på blålinjen till Eric Martinsson, Martinsson slänger iväg ett tyst skott som letar sig hela vägen in i första krysset. Efter 13:40 åker 2 Växjö spelare ut, Liam Reddox för en crosschecking, Daniel Rahimi för en tripping, så Mora får ett kanonläge i spel 5 mot 3 i 2 minuter. Med blott 2 sekunder kvar i 3 mot 5 spelet reducerar Mora efter ett massivt tryck. Pucken hoppar och far framför Andrén, och tillslut får Jacob Lagace ett läge till vänster om Andrén och lyfter in pucken i nättaket. Assist på reduceringen får Emil Bejmo och Mathias Bromé. Med 1:50 kvar plockar Mora ut Engstrand från målet och satsar på 6 utespelare. Med 1:12 kvar får Växjös Martin Lundberg öppet mål sedan en Mora-spelare klivit på en klubba som låg på isen, och trillat med pucken, och Lundberg skickar in spiken i kistan till 2-4 och 3 poäng med hem till Småland! Skotten i sista perioden slutar 9-11. Totalt slutar skotten 21-42.

Nu väntar en topp-match på lördag då Djurgårdens IF besöker Växjö och VIDA Arena. Det blir en riktigt fest, du kommer väl?!