Peter Andersson har kritat på
Publicerad: 2021-02-24
Nyhet
Snart fyra år har gått sedan Åstorps-fostrade backen för första gången skrev på för Växjö Lakers. Nu står det klart att Peter Andersson stannar även en femte säsong i klubben då han idag förlängt sitt kontrakt med ett år.

Inför säsongen 2017/18 värvades backen Peter Andersson till Växjö Lakers organisation där man beskrev honom som en spännande spelare med stor potential. En stabil förstasäsong toppades med SM-guld och följdes upp av en stark inledning på säsongen 2018/19. Den 20 november 2018 kom därmed nyheten om förlängning ytterligare två år som ett brev på posten. Delar av fjolårets och innevarande säsong har Peter dock dragits med skador och bedriver just nu rehab-träning för att göra sig redo för kommande säsong. Idag blev det klart att den kommer att spelas i Växjö Lakers färger för femte året i rad.

"Känner stor revanschlust"

- Jag blev så klart glad när Henke hörde av sig och ville förlänga. Jag har trivts väldigt bra under mina fyra år här och har utvecklats mycket både som hockeyspelare och person. Det känns bra att veta var jag ska spela nästa år med tanke på min skada och jag känner personligen en stor revanschlust. Att vara i en förening som alltid strävar om att vara i toppen inspirerar mig mycket, säger Peter.

Sedan Peter kom till Växjö Lakers har han spelat 102 grundseriematcher i klubben och gått från klarhet till klarhet.

- Vi har idag förlängt kontraktet med Peter Andersson ytterligare ett år. Peter har under sin tid hos oss vuxit ut till en mycket kapabel tvåvägsback, tyvärr har de två senaste säsongerna kantats av skador men det är skador som kan hänföras till otur och sådant brukar jämna ut sig över tid. Vi är mycket glada över att få fortsätta arbeta med Peter, säger Henrik Evertsson.

PR & Kommunikation Carolina Toresson