J18: Helgsummering
Publicerad: 2020-01-06
J18
Under helgen inleddes äntligen J18 Allsvenskan Södra. Växjö spelade bortamatch såväl under lördagen som söndagen där det blev knappa förluster i båda fajterna.

Äntligen är matcherna igång igen för Växjös J18-lag. Under helgen inleddes J18 Allsvenskan Södra där Växjö spelade två matcher. Dessvärre blev det knappa förluster i de båda fajterna.

Örebro – Växjö

Under lördagen gästade Växjö Örebro. Hemmalaget öppnade matchen mycket starkt och ledde med 2-0 efter den första perioden. Anmärkningsvärt att Örebro vann skotten i perioden med hela 12-1.

I den andra perioden kom Växjö ut som ett helt nytt lag. Linus Lindahl reducerade omgående i powerplay och Hampus Karlsson kvitterade till 2-2 34 sekunder senare. Som om inte det vore nog satte Victor Stjernborg 3-2 till Lakers innan mellanakten var till ända.

Örebro kvitterade till 3-3 efter drygt sju minuter av den tredje perioden. Hemmalaget tog även ledningen 5.38 från slutet då Milton Oscarson lyckades överlista Philip Svedebäck i Växjö-kassen. Målet tillkom i numerärt överläge. Lakers gav dock inte upp utan kvitterade minuten senare då Alexander Dahlberg hittade nätmaskerna bakom Emil Holmström i hemmamålet.

Matchen slutade 4-4 efter ordinarie speltid och gick därmed till förlängning. Under övertiden var det Örebro som till slut lyckades peta in segerpucken efter 1.47 och Lakers fick därmed nöja sig med en poäng.

Linköping – Växjö

Under söndagen var det dags för ny bortamatch, denna gång mot Linköping. Hemmalaget hade det mesta av den första perioden, men ställningen var 1-1 efter de 20 spelade minuterna. Växjö tog ledningen genom Alexander Dahlberg, men Linköping kvitterade knappt två minuter senare.

Växjö fick en kanonstart på den andra perioden då Ivar Kjellsson gjorde 2-1 i numerärt underläge redan efter 2.12. Drygt tio minuter senare utökade Lakers sin ledning då Philip Rydin satte 3-1 i powerplay. Några minuter senare reducerade Linköping, men Växjö återtog sin tvåmålsledning med 3.12 kvar av mellanakten. Målet prickades in av Mio Hägerborg/Efraimsson.

Efter blott 13 sekunder (!) av den tredje perioden reducerade Linköping på nytt. Därefter trycke hemmalaget på för en kvitteringspuck och fick till slut in 4-4 med 4.23 kvar av den ordinarie speltiden. Målet gjordes när Växjö spelade en man mindre. Som om inte det vore nog gjorde Linköping 5-4 21 sekunder senare och fastställde sedan slutresultatet till 6-4 i tom kasse med 35 sekunder kvar av matchen.

I och med de båda förlusterna ligger Växjö sjua i tabellen med en inspelade poäng efter två omgångar. Man är dock före Malmö, Karlskoga och Mora i tabellen samt endast tre poäng ifrån en topp4-plats.

Lördagen den 11 januari spelar Växjö sin nästa match då Mora gästar i Växjö Ishall. Mora ligger sist i Allsvenskan Södra efter att dalmasarna förlorat båda sina inledande matcher.