Sam Hallam stärker staben
Publicerad: 2012-04-10

Växjö Lakers förstärker ledarstaben med ytterligare en assisterande tränare: Sam Hallam, närmast från Karlskoga.

Sam Hallam har varit huvudtränare i Karlskoga (tidigare Bofors) sedan hösten 2008, då han tog över efter Magnus Arvedson. Tidigare var Hallam assisterande tränare i klubben.

Nu har 32-åringen skrivit på ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers. 

- Sam är en kille som står för mycket av det som vi står för. Han har en vilja att skapa en vinnande hockey. Alla säger att de vill vinna - men för oss spelar det ingen roll på vilket sätt vi spelar, utan vi gör det som krävs för att vinna, säger sportchefen Henrik Evertsson.

- Han har fått ihop gruppen riktigt bra i Karlskoga. Bofors var kanske tillsammans med Växjö Lakers den förening som var bäst på att få ihop gruppen i allsvenskan under våra år där. Lagbygget och gruppen har alltid varit vårt - och Bofors - recept för framgång.

Sam Hallam blir tillsammans med Fredrik Hellgren assisterande tränare till Janne Karlsson. 

Beslutet om att utöka ledarstaben togs tidigare i vår. 

- Vi började tidigt arbetet med att utvärdera organisationen, redan under pågående säsong. Anledningen till att vi utökar ledarstaben är att elitserien är en annan verksamhet än allsvenskan. Det är intensivare, fler arbetsuppgifter och fler och större krav. Om vi ser till de andra lagen så märkte vi ganska snabbt att vi åker runt med en av de tunnaste staberna. Med den bakgrunden kändes beslutet att utöka staben ganska enkelt, säger Evertsson. 

- Vi har målsättningen att vara en av de bästa klubbarna i landet sett till att utveckla spelare, och då var detta ett viktigt steg att ta. 

Sam Hallams namn kom tidigt på tal.

- Precis som med spelare så letade vi efter en tränare som passar in vår filosofi och står för samma sak som vi, och då landade vi ganska snabbt i Sam Hallam. Han har gjort ett bra jobb i Karlskoga och är tillsammans med deras organisation duktig på att utveckla spelare. Är man inte i toppen av näringskedjan - det är inte vi, utan NHL och KHL - så måste man hela tiden utvecklas. Det tror vi att vi kan göra med Sam.

-> Följ lagbygget 12/13

Redaktör Jonas Gustavsson