Växjö Lakers signar backen Joel Persson
Publicerad: 2017-04-27
Nyhet
Växjö Lakers lagbygge inför kommande säsong fortsätter. Nu står det klart att man värvat 23-årige backen Joel Persson som skriver på för tre år med klubben.

Den 181 cm långe och 77 kg tunga högerskjutande backen Joel Persson kommer senast från spel i Division 1-laget Kristianstad IK där han stått för hela 40 poäng på 38 matcher och där med vann backarnas poängliga under säsongen 2016/17.

Joel är född och uppvuxen i Kristianstad och har spelat juniorhockey i Kristianstad IK. Han har även spelat för de skånska klubbarna Tyringe och Osby. Nu står det dock klart att han tar han klivet från Division 1 till SHL för att representera Växjö Lakers.

"Det känns såklart jättestort"

- Det känns såklart jättestort att få kontrakt med en SHL-klubb när man kommer från Division 1 som jag gör. Jag ser det som en stor och rolig utmaning att komma till Växjö, säger en glad Joel.

I och med värvningen av Joel har Växjö Lakers för närvarande åtta backar i laguppställningen inför kommande säsong.

- Joel Persson har fångat vår blick med en fantastisk säsong i Kristianstad. Joel är en väldigt skicklig back som flugit lite under radarn hittills. Vi hoppas att vi ska kunna guida Joel till nästa steg på samma sätt som vi gjort med några liknande spelare genom åren. Mycket spännande känns det här, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet med Joel är skrivet på tre år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson