Vinst och ett skutt över 100 poäng
Publicerad: 2021-04-03
Sista omgången avgjordes under påskdagen och Växjö Lakers ställdes mot Malmö Redhawks. Efter en medioker inledning av matchen blev det till slut 3 klara poäng på kontot.

Sista matchen i grundserien för den här säsongen väntade denna lördag i Malmö Arena, mot Malmö Redhawks. Lite hopp om lite hockeyunderhållning hade man inför matchstarten då båda lagen kan spela ut, utan att känna någon som helst press. Men första perioden blev verkligen ett rejält sömnpiller med ett väldigt lågt underhållningsvärde, tyvärr.

Och våra egna krigare var nog dom som visar absolut minst dessa första 20 minuter. Efter 6.28 får hemmalaget sin första chans i PP när Ilari Melart åker ut för en interference. Och Malmö, som helt klart är mer påslagna än gästerna utnyttjar detta sitt första PP genom Matt Peumpel, som hittar en lös puck och slår in en backhand till 1-0 för hemmalaget efter 7.37.

Gästerna har inte mycket tryck i sakerna, och trots att det finns lägen, bl.a ett friläge, så är man inte tillräckligt påslagna för att utnyttja det man får. Efter 10.24 får hemmalaget en ny chans i numerärt överläge när Karlström åker på en tveksam slashing på målvakten. Här spelar dock Lakers mer tätt och ger inte Malmö några större möjligheter.

Kanske en av de svagaste perioderna på mycket länge från Växjö Lakers, som vi ser de första 20 minuterna. Man vinner dock skotten med 9-10. Närmare mål än ett ribbskott från Calof kommer vi inte den första perioden.

Den andra perioden kommer gästerna ut lite bättre och visar lite mer av sin potential. Sen saknas det fortfarande väldigt mycket fokus från gästerna. Men efter 2.25 tvingas Malmös Johan Olofsson till en Goaltender Interference på 2 minuter och då tar Ilari Melart chansen efter ett pass från landsmannen Koivisto att visa vilket otroligt skott han har. Ribba in och Ljunggren hinner nog aldrig ens se pucken. Målet kommer efter 3.29.

Strax efter får Lakers ytterligare en chans i PP när Jensen Aabo åker för en hög klubba. Men det här PP:t ger ingen utdelning. Utdelningen kommer ändå lite senare, ca 2 minuter efter Malmö blivit fulltaligt hittar Marcus Sylvegård en fristående Holmberg öber centrallinjen och vändningen är fullbordad.

Men det går inte att tappa fokus och intensitet i den här ligan, oavsett vilka man möter. Man blir straffad direkt. Vilket sker exakt 45 sekunder efter ledningsmålet när Carl Persson styr in en myra från blålinjen signerad Helge Grans. Fortfarande generellt sett en ganska så tråkig och intetsägande hockeymatch sett över 2 perioder. Med 46 sekunder kvar av ronden drar Häman Aktell på sig en utvisning och Malmö får avsluta perioden i numerärt överläge.

Dock ska sägas att med någon enstaka sekund kvar så får Pontus Holmberg en gratis chans när Ljunggren tappar ut en förlupen puck rakt ut i mitten. Men fokus är inte riktigt där utan Ljunggren hinner upp och avslutet från Holmberg är ganska enkelt hanterat av målvakten från Tingsryd. Skotten i den andra slutar hela 4-17 för gästerna, som även vinner perioden med 1-2.

Sista perioden blir en uppvisning från gästerna som skapar mycket. men det är hemmalaget som tar ledningen efter 2.41 genom Carl Persson. Men Lakers svarar upp på ett bra sätt och efter 6.40 får äntligen Victor Stjernborg göra sitt andra mål i SHL när han styr in skottet från Marcus Sylvegård.

Efter detta så är det Lakers för hela slanten. Det är gästerna som styr det mesta och det bästa. Malmö får chansen att sticka upp i mellanåt, utan några större chanser. Istället får vi en jubilar när Robert Rosén fixar till 3-4 på en retur. Robbans 100:e mål i Lakersdressen. Grattis Robban!! Målet kommer efter 8.10.

17.34 avslutar Marcus Sylvegård kvällens målskörd när han bombar in 3-5 bakom Ljunggren, på assist från Stjernborg som därmed spela 1+1 denna eftermiddag. En bra kväll trots allt för Växjö lakers som för andra gånge tar sig över 100 poäng i SHL.

Nu väntar vi in slutspelet och vilken motståndare vi får till nästa lördag. Åttondelarna spelas nu i början av veckan som kommer. Motståndare blir anitingen Färjestad, Malmö eller Djurgården.