Alexander Johansson klar!
Publicerad: 2012-04-11

Vårens tredje nyförvärv är klart för Växjö Lakers och det handlar om forwarden Alexander Johansson från Rögle.

23-årige Alexander Johansson är från Värnamo och har spelat i Gislaved, Troja/Ljungby och nu senast i Rögle.

Den gångna säsongen svarade Alexander för 23 poäng (13+10) på 35 matcher i allsvenskan, samt elva poäng (4+7) på 16 matcher i playoff och kvalserie.

Avtalet med Växjö Lakers är skrivet på två år.

- Detta är en kille som vi egentligen har försökt värva ganska länge. Vi gjorde två ordentliga försök under hans tid i Troja, men där visade han en lojalitet mot sin klubb och kände att han utvecklades på ett bra sätt där. Det var lite småsurt men vi blev ändå imponerade av hans karaktär där han såg till sin egen utveckling, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

Alexander Johansson beskrivs som en energifylld allroundspelare.

- Alexander är en intressant spelartyp. Han är bra på skridskorna och spelar tufft. Han är en riktig karaktärsspelare. Man kan säga att han spelar ett vinnande spel: han är jobbig att möta, men ändå bra på att skapa chanser. Han har också visat att han klarar av pressen att spela i ett topplag som Rögle är. Han krönte allt med att spela bra i kvalserien och han visade att han kan spela högre upp i seriesystemet, säger Evertsson. 

- Han är också från Småland vilket passar bra in i vårt långsiktiga mål att bygga laget med spelare från närområdet. 

Alexander Johansson är center i grunden, men kan också spela forward vilket han gjort en hel del i Rögle. Att ha mångsidiga spelare - och speciellt ett överflöd av centrar - är inget negativt enligt Henrik Evertsson. 

- Centrar är vana vid att ta ansvar åt båda håll på rinken, och har man två centrar i samma kedja så spelar det ingen roll vem som blir tredje spelaren hem för han vet vad han ska göra. Genom att ha centrar som vingar så minskar risken att ha fel spelare på fel plats. Att ha centrar som kan spela på kanten ger oss fler valmöjligheter.

-> Följ lagbygget 12/13

Redaktör Jonas Gustavsson