• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt

KHL-back klar för Växjö Lakers

14 juni 2019 19:00
Nyhet

Så sent som igår presenterades Emil Pettersson som förstärkning på forwardssidan. Nu kan ännu ett nyförvärv presenteras, den här gången på backsidan - Växjö Lakers välkomnar vänsterskjutande backen Mathew Bodie.


Mathew eller Matt som han oftast kallas är född och uppvuxen i kanadensiska landsbygdskommunen East St. Paul, strax utanför Winnipeg och är barndomsvän med ett år yngre Brendan Shinnimin som även han är uppväxt på samma ställe.

Efter att ha spelat fyra säsongers college hockey för amerikanska Union College-laget där han vunnit ett NCAA-guld och två silver väntade spel i AHL för den offensiva backen. Med hela 144 poäng på 287 matcher i American Hockey League bestämde sig Matt för att bege sig över Atlanten för spel i Ryssland och KHL.

Under fjolårets säsong spelade han i KHL-laget Torpedo Nizhny Novgorod tillsammans med f.d. Växjö Lakers-spelarna Andrew Calof, Andy Miele och Philip Holm. På sina 39 matcher stod han för 16 poäng. Nu väntar en ny utmaning för Matt som skrivit på för ett år med Växjö Lakers och därmed kommer ta sina första skär i SHL till hösten.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till Växjö Lakers. Jag känner några killar som har spelat i klubben som alla säger att Växjö är en grym plats och organisation. Största anledningen till att jag skrev på är för att jag tror laget har stor chans att gå hela vägen och vinna ännu ett guld, en resa jag vill vara med på, säger en förväntansfull Mathew.

Henrik Evertsson som så sent som igår kunde presentera Emil Pettersson som en del av kommande års trupp kan i och med värvningen av Matt Bodie addera ännu en pusselbit till lagbygget som börjar bli allt mer komplett.

- Vi är väldigt glada att kunna lägga till Matt Bodie till vår trupp. Förutom att vara en riktigt bra hockeyspelare bidrar Matt med ett högklassigt ledarskap. Redan sin andra säsong i AHL utsågs han till kapten och sedan dess har han haft en bokstav vart han än har spelat, undantaget förra året i Ryssland.

Som spelare får vi en smart och skridskostark back, Matt har i sin karriär visat en väldigt jämn produktion. Strax under 40 poäng med bra plus/minus-statistik, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på ett år.