Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj

Välkommen tillbaka Emil

13 juni 2019 14:30
Nyhet

Strax före årsskiftet 2016/17 kom centern till Växjö Lakers för att förstärka den trupp som skulle komma att ta klubbens första serieseger. Efter två säsonger i AHL återvänder han nu till SHL och Växjö Lakers - Välkommen tillbaka Emil Pettersson!


Efter att ha inlett säsongen i Skellefteå AIK 2016 presenterades Emil som en lovande förstärkning till Växjö Lakers trupp strax före jul. Och om han skulle komma att bli. På sina 33 matcher i Växjö Lakers-tröjan stod han för hela 33 (!) poäng, varav 13 mål och 20 assist.

Medan lillebror Elias värvades till Växjö Lakers valde Emil efter sin succésäsong att testa vingarna på andra sidan Atlanten i Milwaukee Admirals som är farmarlag till Nashville Predators som Emil draftades av 2013. Fjolårets säsong avslutade 25-åringen dock i Tucson Roadrunners, då Emils rättigheter nu mera ägs av NHL-laget Arizona Coyotes.

Med 133 AHL-matcher på CV:t står det nu klart att han kommer tillbaka till SHL och Växjö Lakers.

"Det ska bli skitkul"

- Det ska bli skitkul att komma tillbaka till Växjö! Jag trivdes väldigt bra här under min tidigare sejour i klubben och har varit revanschsugen att vinna något sedan vi åkte ut ur kvartsfinalen för två år sedan, säger en förväntansfull Emil Pettersson.

Så här säger Henrik Evertsson om att få Emil tillbaka i klubben;
- Vi är väldigt glada att ha Emil tillbaka i laget, Emil är en matchvinnare av rang och det är just vad vi fokuserar på vid besättningen av de sista forwardsplatserna. Vår utmaning tillsammans med Emil kommer vara att hitta nästa nivå som innebär att han kan prestera som den absoluta internationella toppspelare han har förutsättningar att vara.

Sist Emil kom till oss var han den pusselbiten som vår offensiv behövde för att leverera på hög nivå, det känns lite likadant den här gången.

Kontraktet med Emil är skrivet på 2 år.