Förlust mot HV71 i sudden
Publicerad: 2020-09-08
Det var ett sjukdomsdrabbat Växjö Lakers med fem juniorer i laguppställningen som kom till Jönköping på tisdagskvällen. Trots att matchen slutade med förlust i sudden står man för en klart godkänd prestation.

Matchen börjar med Växjö som lite mer styrande och som har lite mer tid med puck. Man checkar hemmalaget ganska hårt och får till ett antal flygande kontringar. Men det är ändå HV som får första riktiga målchansen när Lakers räknar fel i egen zon och en fri HV spelare ställs öga mot öga med Källgren. Men Källgren står stadigt på skenorna och räddar till synes ganska enkelt.

En kort stund senare plockar Fredrik Karlström upp en puck på vänsterkanten och skrinnar runt HV:s mål och hittar snyggt fram till en instörtande Jakob Forsbacka Karlsson som inte gör nått misstag. 0-1 på tavlan efter 4.40 och en fin individuell prestation av Fredrik Karlström.

Efter 10.41 så kommer första utvisningen för Växjö Lakers. För många spelare på banan får sittas av av Richard Gynge. Och under den här utvisningen tar HV:s Alexander Bergström chansen att soloåka in framför Källgren och tryck upp kvitteringen med en backhand. Målet kommer efter 11.54.

Även HV åker på en utvisning med 7.31 kvar på klockan. En del chanser skrapar man fram under matchens första PP men Gunnarsson håller tätt den här gången. Perioden slutar 1-1 och skotten går i Lakers favör med 5-12.

Den andra perioden måste man ändå ge Lakers, även om resultatet är lika jämt som i den första perioden. Men perioden börjar med att Tom Fridén lite olyckligt få upp klubban på en HV spelare och Lakers får ett boxplay efter 3.15. Men man reder ut det på ett bra sätt.

Men när HV får ett av sina få längre anfall i den 7:e minuten så slår Önerud till när han direktskjuter in 2-1 från mitten av slottet. Målet kommer efter 6.42. Men efter målet är det Lakers för hela slanten. Och mest imponerande är det att se juniorerna som gör kvällen enormt jobbig för HV:s backar.

Men trots ett hemmalag som ser paralyserat ut och hårt jobbande Lakers spelare så verkar det vara svårt att forcera Gunnarsson en gång till. Men det kommer retroaktivt efter 17.48 när gästerna slänger iväg pucken från egen zon, vilket sätter Richard Gynge i ett friläge. Ett friläge han utnyttjar på ett sätt som vi genom åren sett honom göra många gånger. Distinkt trycker han upp den i första krysset bakom en chanslös Gunnarsson.

Även andra perioden slutar 1-1 efter mål av Önerud och Gynge. En riktigt bra period av gästerna som sätter hög press och stor prioritet i att vinna ntillbaka puckarna.

Den tredje perioden blir inte riktigt lika rolig och fartfylld som de två första, utan det blir lite mer misstag, sämre passningsspel. Men detta gäller bägge lagen. Båda lagen har helt klart möjlighet att få in en avgörande puck. Chanser finns med andra ord. Förutom varsen utvisning för lagen så händer inte mycket mer utan vi går över till en sudden 3 mot 3.

Juuso Vainio har en jättebra chans där han skjuter från dålig vinkel och det klingar till i stolpen bakom samtidigt som det nätrasslar lite. Men domarna är säkra, inget mål. Efter detta anfall får Önerud pucken i mittzon och på nått märkligt sätt snubblar han med sig pucken och får ett friläge som stänger den här matchen till fördel för HV71.

Men trots förlusten så är det helt klart ett stort utropstecken för Lakers prestation och även en stor tumme upp för juniorerna som gick in ikväll och gjorde det riktigt bra utan någon som helst synlig respekt! Skotten slutar till Lakers fördel, hela 23-37. Men HV vinner efter sudden med 3-2.

Nästa match på torsdag när vi bortamöter Malmö Redhawks.