Förlust i målrik sista match mot Färjestad
Publicerad: 2020-03-12
Färjestad vinner sista matchen inför ett folktomt Vida Arena. 11 mål fick vi bevittna när slutresultatet landade på 4-7.

Ingen publik som tog emot hemmalaget när det var dags för sista omgången av säsongens SHL. Omgång 52 och Färjestad gästar Vida Arena i dessa Coronatider. Men vi satte nog kvällskaffet i fel strupe direkt när Jesper Olofsson blir friställd och sätter pucken mellan benen på Andrén och vi har 0-1 på tavlan efter blott 22 sekunder.

Hemmalaget repar mod och försöker börja skapa lite men har det trögt framåt. Och efter 5.06 ringer det igen när första målskytten Olofsson hittar Emil Forslunds blad från blålinjen och vi har 0-2 i matchen. Och bara 2 minuter senare får Andrén vittja nätet igen när Jesper Olofsson sätter sitt andra mål för kvällen och ändrar ställningen till 0-3 efter 7.08.

Efter Färjestads tredje mål börjar hemmalaget hitta lite mer spel och ett bättre tryck framåt. Framför allt sätter man stenhård press på gästernas backar högt upp i banan och vinner många puckar, och skapar en hel del vassa chanser. Men regeln om alltings jävlighet får vi helt plötsligt klart för oss vad det innebär. Mitt i Växjös forcering kontrar Färjestad och Jesper Olofsson hittar närmsta krysset bakom Andrén vilket innebär 0-4 och hattrick på Olofsson.

Och första perioden slutar med 0-4 till gästerna som även vinner skotten, dock knappt med 6-7.

Den andra perioden börjar också aningen trevande från hemmalaget och gästerna är riktigt när vid ett par tillfällen att överlista nyinkomna Jesper Eliasson i målet. Men Eliasson lyckas hålla tätt och istället kan Lakers reducera efter 8.59 genom Niclas Lundgren, på fint pass från Fredrik Karlström.

Och bara några minuter senare, efter 11.04 kommer ytterligare en reducering. Denna gång är det Gynge som utnyttjar en fin passning över centrallinjen från MicFlikier. Hastigt och lustigt har vi 2-4 och kontakt för hemmalaget.

Efter 12.22 får man dessutom en chans i PP när Mozik åker ut för en slashing. Och hemmalaget sätter upp ett bra PP och skapar en hel del lägen att reducera ytterligare. Men Arvid Holm spelar bra i FBK kassen. Istället hittar Daniel Viksten fram till Marcus Nilsson som gör första målet på Eliasson efter 17.50, och när klockan landar på 18.24 så är vi tillbaka på en fyra måls marginal när nämnda Marcus Nilsson hittar, med en diagonalpassning genom Lakers zon, en framstörtande Lukas Ekeståhl-Jonsson.

En bra start på andra vänds till en sämre avslutning och vi får 2-2 som resultat i den andra perioden. Gästerna vinner skotten övertygande med 7-14.

2-6 underläge efter två perioder är ju en otroligt jobbig uppförsbacke. Men Lakers får en tidig chans att få kontakt och göra lite spänning av den här drabbningen när Pontus Widerström åker ut och Lakers får chansen i PP. Men det går trögt, och man skapar väl egentligen ingenting under dessa två minuter.

Istället drar junioren William Magnusson på sig en utvisning för fasthållning efter 5.40 och då visar Färjestad hur man gör mål i PP. Man behöver inte mer än 8 sekunder på sig innan Jesper Olofsson dundrar in sitt fjärde mål för kvällen efter 5.48.

En avslagen match givetvis som måste spelas av. En bra sak kan ju vara att snygga till siffrorna lite gran. Och Bailey gör ett försök när Gynge slänger pucken på mål och Bailey plockar upp returen och vi har 3-7 efter 13.49 av slutperioden.

Med 5.06 får dock Färjestad chansen igen i PP, när Emil Pettersson råkar slänga upp klubban i ansiktet på Ejdsell. Men Lakers reder ut den situationen och kan de sista 3 minuterna koncentrera sig på att putsa lite till på resultatet. Och man lyckas snygga till det ytterligare genom ett sista mål inspelat av Miika Koivisto på pass från Linus Skager när klockan stoppade på 19.08.

Matchen är slut och grundserien 19/20 är också slut. Matchen slutar 4-7, skotten totalt 18-28. Växjö Lakers slutar på 10:e plats, och den 24/3 drar play in spelet igång och det blir Frölunda som står för motståndet efter att dom slagit tillbaka Djurgården i OT i deras sista match. Nästa hemmamatch blir torsdagen den 26/3 i match 2 mot Frölunda. Om det blir med eller utan publik återstår att se.