• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Seger mot LHC på övertid

12 september 2020 20:45
Referat

Ett klart mer taggat Lakers kom till Saab Arena för att besegra Linköping, vilket man också gjorde på övertid. Slutsiffrorna skrevs till 2-3 där Juuso Vainio gjorde det avgörande målet.


Näst sista matchen innan seriespelet för säsongen 20/21 drar igång och på andra sidan står Linköping HC och tar emot i Saab Arena.

Inledningen av matchen ger hopp om en trevlig och fartfylld match. Båda lagen jobbar hårt och åker mycket skridskor. Växjö ser ut att ökat på energin jämför med matchen mot Malmö i torsdags. Spelmässigt är matchen ganska jämna, men det är gästerna som skapar mest och bäst mot LHC:s mål.

Men hemmalaget ska få en bra möjlighet att ta ledningen när vi drygt 8.30 då Gynge får vila pga för många spelare på banan. Men Lakers spelar riktigt bra i boxplay och kan hålla pucken borta från påhälsning bakom Erik Källgren.

Med 6.10 kvar av perioden får Lakers chansen i PP. Och man får till ett finurligt PP och skapar några riktigt bra saker, dock utan utdelning tyvärr.

Målet kommer istället retroaktivt med 3.23 kvar på klockan. Och det är Emil Pettersson som sätter hög press på Linköping, vinner pucken och serverar Richard Gynge fram till 0-1. Ett resultat som står sig perioden ut. Skotten vinns av gästerna med 6-9.

Den andra perioden kan nog sammanfattas som så att den har ett klart sämreenergi än den första perioden. Dessutom fler tekniska fel. Perioden börjar tufft för gästerna som åker på en dubbelutvisning på Emil Pettersson och Tim Erixon. Men det efterföljande 3 mot 5 spelet är magnifikt från Lakers sida. Hemmalaget hittar inga lägen alls under dessa 2 minuter.

I den 8:e respektive 12:e minuten får gästerna chansen i PP spel. Men energin och focuset har dalat ordentligt. Man får till ett par bra spel, men inga jättechanser. Med bara dryga 21 minuter kvar av perioden kommer ett nytt läge för Lakers i spel 5 mot 4. Men då är man inte alls vakna utan LHC tillåts kontra in 1-1 i numerärt underläge genom Rissanen.

Strax efter målet får LHC ytterligare en utvisning för för många spelare och Lakers får chansen i 17 sekunder i spel 5 mot 3. Då sätter Persson och Pettersson fart på pucken och till slut dundrar Emil Pettersson in ett direkt skott från sin höger position med bara 17 sekunder kvar på perioden, som slutar 1-1 med Lakers i total ledning med 1-2. Skotten slutar 9-9.

Lakers har hamnat i en liten svacka i matchen, det är tydligt och inledningen av den tredje perioden blir ganska jobbig initialt för gästerna. Efter 4.12 åker Eronen ut för en crosschecking. En utvisning som Lakers dock klarar av. Men i den 7 minuten är det åter dags när Rosén drar på sig en interference.

Då passar Ljung på att hitta Patrik Peppe Lunh med en fin passning genom slottet i nått som mer är ett flygande anfall än ett uppställt PP. 2-2 på tavlan blir det. Efter målet får hemmalaget mycket energi och rider på kvitteringsvågen ett tag. Samtidigt som gästerna har svårt att hitta detsamma.

Men de sista 5 minutrarna hittar Lakers tillbaka till lite energi och man börjar skapa lite mer organiserade och framför allt kontrollerade anfall. Samtidigt som slutsignalen för matchen går så slänger LHC pucken mot mål där Gordon kommer flygande i luften en aningen okontrollerat och träffar Erik Källgren.

Detta renderar en 2:a på Lakers Martin Lundberg för fighting när han står upp för sin målvakt och Gordon åker på 2+2 för samma sak pluss goaltender interference. Detta innebär att Lakers går in i sudden med spel 4 mot 3.

Första försöket får Emil Pettersson tillsammans med Rosén, Gynge, Emil och Persson. Emil Pettersson får ett jättebra läge men får skottet i magen på målvakten. Andra chansen går till Drury, JFK, Eronen och Vainio där JFK hittar Drury som snyggt hittar Vainio som avgör matchen med ett bra direktskott.

Att LHC är det bättre laget i den 3:e perioden ser man på skottstatistiken som man vinner med hela 14-5. Och med det så vinner dom den totala skottstatistiken med 29-25. Men Lakers tar segern i matchen med 2-3.

Nästa match spelas hemma i Vida Arena mot Malmö fredagen den 18/9 och det blir den sista träningsmatchen innan allvaret börjar!