Växjö Lakers förstärker på Juniorsidan
Publicerad: 2019-01-28
Under måndagen skrev den 19-åriga forwarden Lukas Söderlund på för Växjö Lakers och kommer under våren att förstärka J20-truppen.

Under måndagen skrev Växjö Lakers kontrakt med den 19-åriga forwarden Lukas Söderlund. Lukas spelar för Division 1-klubben Grums IK där han denna säsong har spelat 33 matcher och nästan snittat 1 poäng/match, 21 mål och 9 assist har det blivit totalt i A-laget.

Lukas är född i Virserum men har tillbringat de sista säsongerna i Grums IK där han spelat juniorhockey och till denna säsong också tillhört seniortruppen.

Lukas har verkligen visat framfötterna i Grums under året och är spännande osvensk med sitt fantastiska skott. En produktiv forward som framför allt sticker ut med sin skottvilja. Han är en late bloomer som vi hoppas skall fortsätta utvecklas hos oss, säger sportchef Henrik Evertsson

Lukas kommer lånas ut till Grums IK och spela klart säsongen i division 1-klubben och sedan ansluta till Växjö Lakers J20-trupp och avsluta säsongen i Växjö.

Växjö har skrivit ett A-lagskontrakt med Lukas och nästa säsong kommer han tillhöra Växjö Lakers representationslag. Kontraktet är skrivit till säsongen 2020/21

PR & Kommunikation Jonny Fransén