Stort intresse för tjejhockey
Publicerad: 2018-11-12
Nyhet
För en vecka sedan besökte Växjö Lakers Ungdom fyra skolor i Växjö för att berätta mer om sporten ishockey och väcka intresset bland tjejer. Intresset visade sig var stort och på en vecka har hela 165 tjejer anmält sig till kommande prova på-tillfällen.

Under måndagen och tisdagen föregående vecka besökte Växjö Lakers Ungdom Östra Lugnets skola, Hovshagaskolan, Gustavlundsskolan och Pilbäcksskolan för att få fler tjejer att prova på ishockey. Intresset visade sig vara stort då hela 165 tjejer på en vecka har anmält sig för att prova på ishockey under tre tillfällen före jul och tre tillfällen i januari.

- Vi har redan sedan tidigare några aktiva tjejer i föreningen men vill såklart få fler, därför bestämde vi oss för att göra en prova på-satsning. Tack vare fin hjälp från rektorer och lärare på skolorna har vi nu kunnat komma ut och besöka skolorna för att berätta mer om sporten ishockey och väcka intresset bland tjejer. Vi är såklart extremt glada över att skolbesöken fallit så väl ut med tanke på hur många som anmält sig. Det ska bli väldigt roligt att få dra igång satsningen, säger Ungdoms- och utvecklingschef, Calle Steen.

I satsningen står Växjö Lakers tillsammans med CCM för låneutrustning bestående av skridskor, hjälm, klubba och skydd. Man har dessutom ordnat med transport där man blir upphämtad direkt efter skolan med buss och skjutsas till VIDA Arena. Vid ankomst bjuder Växjö Lakers på mellanmål i anslutning till omklädningsrummet.

PR & Kommunikation Carolina Toresson