Förlust mot Skellefteå i kväll med 1-2
Publicerad: 2020-01-16
Ett grinigt och ganska krampaktigt intryck gav dagens match mot Skellefteå som inledningsvis var målsnål. Trots idoga försök så lyckades inte Växjö göra mer än ett mål, och det mot ett Skellefteå som vårdade puck på ett bättre sätt, hittade mer rätt med passningar och var effektivt bakåt.

Växjö Lakers mot Skellefteå. Det har ju varit en och annan drabbning dessa lag emellan i Vida Arena genom åren. En viss Tuomas Kiiskinen fanns med i Vida för första gången denna säsong. Både publik och Lakejerna mottog ”Kiiski” på bästa sätt. Lakers började inspirerat och skapade ett par fina lägen. Gästerna lyfte upp sina försvarslinjer lite och man lyckades också bryta en hel del av Lakers uppspel. När Skellefteå fick tag på puckarna i mittzon så etablerade man också lite längre anfall. Men framförallt så kom Skellefteå i flera snabba spelvändningar och 8:57 tog gästerna också ledningen genom en snabb kontring där man rullade upp Adam Pettersson som kunde få in pucken bakom Fasth. Efter periodens powerbreak blev det lite grinigt. Adam Pettersson fick en tillsägelse av domarna för att han sköt efter avblåsning, momentet senare tacklade Pettersson Roman Horák ordentligt efter Horák släppt pucken. Shinnimin hoppade då på Pettersson och spelet blåstes av. Pettersson fick 2+2 för charging, Shinnimin fick en 2:a för roughing och Lakers fick spela powerplay. Men man lyckades inte få till det där lilla sista, hoppande puckar, returer som inte gick till rätt klubbor osv. Skellefteå blev fulltaliga igen och vi hade 5 utespelare i vardera lag. Lakers hade även i slutet av perioden flera bra lägen men väldigt svårt att komma in på gästernas kasse och Gustaf Lindvall var med på noterna när väl puckarna kom igenom. Växjö fick gå till pausvila med 0-1 i bagaget. Skottstatistiken slutade 11-12 och 1x2 minuters utvisning för Växjö, 2x2 minuter för Skellefteå varav två personliga.

Period två startade med spel 4-4, då Jonathan Pudas och Daniel Rahimi drabbade samman efter slutsignalen i första perioden. Osportsligt uppträdande löd bestraffningen. Efter 01:23 fick Lakers möjlighet att spela powerplay, då Arvid Lundberg ådrog sig en fasthållning. Gästerna stod upp bra under utvisningarna, samtidigt som Lakers spelade omständligt och med dåligt tempo. 05:38 blev Tim Erixon utvisad för en cross-checking och Skellefteå satte upp ett bra powerplay där Viktor Fasth ensam räddade Lakers mot baklängesmål genom ett par fina räddningar. Precis när Lakers blev fulltaligt hittade domarna två nya utvisningar, denna gången på Andreas Wingerli för en interference och Ilari Melart för en cross-checking, utvisningarna kvittades och spel 5-5 på isen fortsatte. Men känslan var att Skellefteå lyckades bättre i sitt passningsspel och i att skapa farliga lägen än Växjö. Efter avblåsningarna var det spänt i luften och en del smågruff. 10:14 var det dags för ett nytt powerplay då Robin Alvarez fick en tvåa för en slashing, men inte heller i detta powerplay lyckades man med den där slutklämmen. Lakers hade flera skott på mål, men Lindvall i gästernas mål hade inge större svårigheter att freda sin kasse. I slutet av perioden såg det lite bättre ut. Lakers pressade tillbaka gästerna ordentligt, och bland andra så hade Pontus Holmberg en ribbträff efter en vacker soloräd runt hela Skellefteås försvar. Det var ganska grinigt och bland annat Karlström fick lämna matchen efter en puck i ansiktet och lite blodvite. Men detta till trots så vann Lakers skottstatistiken i denna mållösa period med klara 10-3. Utvisningarna fördelades med 2x2 minuter för Växjö, och 3x2 minuter för Skellefteå.

Tredje perioden sattes igång och Lakers skapade direkt ett par fina lägen framför Lindvall som inte tänkte kapitulera i första taget. Men Växjö trummade på och hade betydligt mer fart under skridskorna inledningsvis. Man fick också utdelning genom Emil Pettersson som klippte till på ett direktpass från Richard Gynge. Tid för målet 06:22 och glädjen var stor i Vida. Men glädjen blev kortvarig, närmare bestämt 18 sekunder då Skellefteå åter sätter sig i förarstolen då Albin Sundsvik slog in en retur från Fasth. Strax efter matchens sista powerbreak fick Brendan Shinnimin Robin Alvarez armbåge i ansiktet och Alvarez fick 2 minuter för det, men Shinnimin fick också sätta sig för att han bedömdes förstärka situationen. Spel 4-4 men inte heller denna spelform skapade några farligheter. Åter 5-5 på isen och de sista fem minuterna var förestående. Med knappa 3 minuter kvar fick Roman Horák en rejäl smäll av en klubba i ansiktet med blodvite, men detta gick förbi båda domarna som valde att inte bestraffa Skellefteå trots att reprisbilderna som rullade på kuben klart och tydligt visade hur det hela gick till. 19:11 tog Växjö en time-out men man rådde inte på gästerna från norr ikväll. Vi sammanfattade matchen så här: 1-2 i mål, 35-21 i skott på mål, 5x2 minuters utvisning för Växjö, 7x2 minuter för gästerna.

Nästa hemmamatch är den 25 januari då Leksand kommer till VIDA. Matchen börjar klockan 18:00 och hockey ska ju ses live, så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu