Växjö Lakers kaptener 2020/2021
Publicerad: 2020-09-22
Nyhet
På torsdag släpps pucken i Växjö Lakers SHL-premiär 2020 när Färjestad BK gästar VIDA Arena. Nu är årets kaptener utsedda - en kvartett bestående av Erik Josefsson, Martin Lundberg, Viktor Fasth och Robert Rosén.

Om endast två dagar väntar SHL-premiär för Växjö Lakers representationslag som står redo att göra klubbens tionde säsong i SHL. Nu står det klart vilka som kommer vara kapten i Växjö Lakers trupp 2020/2021. Så här säger huvudtränare Sam Hallam om valet av kaptener;

- Josefsson har varit vår kapten sedan tidigare, vilket vi är väldigt nöjda med. I övrigt är det en kvartett med mycket erfaenhet och positiva personligheter som alla har skapat väldigt starka avtryck i klubben.

"C" #60 Erik Josefsson

Säsonger i klubben: 12
SM-guld med klubben: 2
Säsonger med kaptensroll: 8

Du går in på din 13:e säsong i klubben och 9:e år med en kaptensroll. Hur vill du fortsätta bidra i och med din långa erfarenhet?
- Jag vill liksom tidigare fortsätta gå i bräschen för vad vi som klubb står för, både på isen och i jobbet som görs utanför.

Vad säger du om kombinationen av er fyra som kaptener?
- Vi är fyra ”gubbar” med stort hjärta för klubben.

Vad skulle du säga är det bästa med årets lag?
- Det bästa är att vi har fått in en extra krydda av spets i vårt spel.

"A" #27 Martin Lundberg

Säsonger i klubben: 3
SM-guld med klubben: 1
Säsonger med kaptensroll: 1

Förnyat förtroende i rollen som assisterande kapten! Hur känns det?
- Det känns såklart hedrande och väldigt ärofyllt.

Vad säger du om kombinationen av er fyra som kaptener?
- Vi är fyra spelare som besitter mycket rutin och har många olika erfarenheter.

Vad skulle du säga är det bästa med årets lag?
- Jag tycker vi har en riktigt bra sammanhållning i laget, det känns lovande.

"A" #30 Viktor Fasth

Säsonger i klubben: 6
SM-guld med klubben: 1
Säsonger med kaptensroll: 0

Du gör dig redo för din 7:e säsong i klubben men första i rollen som assisterande kapten. Hur ska du försöka bidra i kaptensrollen?
- Jag ska bidra genom att helt enkelt vara Viktor Fasth. Att bli utsedd som en av kaptenerna betyder ju att jag gör något rätt, så jag ska bara försöka vara mig själv.

Vad säger du om kombinationen av er fyra som kaptener?
- Jag tycker att det är en erfaren kaptensgrupp där alla kan bidra med olika erfarenheter. En bra mix av personligheter.

Vad skulle du säga är det bästa med årets lag?
- Det bästa med årets lag tycker jag har varit drivet hos alla under försäsongen. Det finns en stark tävlingsinstinkt i gruppen som jag tycker har synts både på träningar och de försäsongsmatcher som vi har spelat.

"A" #87 Robert Rosén

Säsonger i klubben: 11
SM-guld med klubben: 2
Säsonger med kaptensroll: 0

Du gör dig redo för din 12:e säsong i klubben men första med en kaptensroll. Vad ska du göra med det förtroendet?
- Jag ska nog fortsätta vara mig själv. Jag antar att det är därför jag fått förtroendet. Hoppas kunna bidra med lite lugn och erfarenhet, samt att vara tillgänglig om någon har frågor eller funderingar. Då kanske man kan ha lite nytta av vad man har varit med om under karriären så här långt. Men detta blir ju något nytt för mig, så jag får väl utvecklas i denna roll under tidens gång.

Vad säger du om kombinationen av er fyra som kaptener?
- Tycker den känns väldigt bra, en bra mix med olika egenskaper i oss alla fyra. Dessutom väldigt bra killar som man kan lita på som alltid sätter laget i första hand.

Vad skulle du säga är det bästa med årets lag?
- Gruppen är otroligt kul att vara runt för att det finns ett driv att vilja bli bättre och det utvecklar oss alla varje dag. Jag tror stenhårt på denna grupp! Med en stark sammanhållning tillsammans med skillsen som finns har vi potential att prestera väldigt bra hockey.

PR & Kommunikation Carolina Toresson