Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Idag 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov

Seger och bonuspinne mot Linköping

18 januari 2020 18:00
Referat

Två lag i desperat jakt efter poäng möttes i SAAB Arena på lördagen. LHC började bäst men Växjö Lakers kunde vända och vinna på övertid.


Växjö Lakers på besök i SAAB Arena, Linköping. Oerhört viktiga poäng stod på spel den här eftermiddagen. Två lag som inte alls fått den poängskörd man hoppats på och är i ett utsatt läge. Lite värre för hemmalaget tabellmässigt.

Och när matchen drar igång kan vi ganska snabbt konstatera att LHC känns lite mer desperata och är lite rakare och enklare i sitt spel. Efter 6.13 har vi matchens första utvisning när Casey Bailey får vila 2 minuter för en tripping. Under den här utvisningen spelar gästerna bra i sitt boxplay och hemmalaget får egentligen inte till nått etablerat spel alls.

Efter utvisningen så får bl.a Lakers en jätte bra chans när Erixon för upp pucken i en två mot etta med Shinnimin. Han hittar Shinnimin som dock skjuter på Eddie Larssons ben och vi får inget skott mål där. Efter 12.11 får vi istället matchens andra utvisning, även denna gång på Casey Bailey som åker på tripping igen. Detta läge utnyttjar hemmalaget på ett bättre sätt och på ett fint inspel från Olle Lycksell kan Kärki avsluta och ge hemmalaget ledningen med 1-0. Tiden för målet var 14.02.

Växjö har väldigt svårt att hitta öppningar och lösningar i det offensiva spelet och det ser man framför allt på skottstatistiken som slutar med 14-4 i hemmalagets favör.

Förhoppningen inför den andra perioden var väl att gästerna skulle komma upp ordentligt i prestation jämfört med den första ronden. Men tyvärr får vi ganska snabbt konstatera att man även i den andra har problem att lyfta sitt spel. Efter 7.05 så kommer det tyvärr mer utvisningar till Lakers nackdel när Dan Pettersson, Ilari Melart och Brendan Shinnimin utvisas, där Melart och Petterssons utvisningar kvittas bort till förmån för en tvåa på Shinnimin.

Hemmalaget har kommit in i andra andningen i sitt PP spel och lyckas även i detta PP hitta nätet bakom Andrén när Adam Helewka snyggt hittar Henrik Thörqvist på bortre stolpen och vi har hemmalaget i en två målsledning efter 8.59.

Lakers får en chans i PP när Broc Little utvisas 2 minuter för en tripping efter 9.19. Men Lakers har inte riktigt samma flyt i sitt PP som hemmalaget Linköping har. Istället åker Gynge ut efter 13.07 och vi fruktade en utökning av hemmalagets ledning. Men Lakers spelar uppoffrande och krigar sig igenom det boxplayet på ett framgångsrikt sätt.

Och trots att gästerna har svårt att hitta lägen och möjligheter, mycket pga väldigt få skott mot mål så dyker läget upp efter 18.10 när Martin Lundberg är framme på en skottretur från Marcus Sylvegård och vi får en väldigt viktig reducering inför den tredje perioden. Skotten i den andra slutar 7-5 till LHC, och vi har bara fått iväg 9 skott på 40 minuter.

Tredje perioden ser vi dock att gästerna steppar upp och ser lite mer bestämda ut. Och redan efter 3.13 så kommer Lakers kvittering efter ett fint iscensatt anfall där man spelade runt på ett riktigt bra sätt mellan Melart, Holmberg och tillslut ett väggspel mellan Holmberg och Koivisto där Koivisto hittar bortre nätet och kvitteringen är ett faktum.

Båda lagen har sedan under perioden möjligheter att avgöra. Lakers får bl.a två möjligheter i PP. Bl.a åker Ginning ut för en bentackling på Emil Pettersson med bara 59 sekunder kvar av denna holmgång. Tyvärr ingen utdelning i PP:t under ordinarie matchtid, även om det fanns klara lägen. Matchen slutar 2-2 och ett efterföljande sudden väntade.

Och där fick Lakers möjligheten att spel 4 mot 3. Men här har gästerna svårt att få till det även om man etablerar ett bra PP. Men skotten hamnar i blocket av uppoffrande LHC spelare. Spelet avbryts efter ett tag och vi börjar spela 3 mot 3 istället. Där Lakers ganska tidigt får till ett bra anfall och Oliver Bohm hittar en retur och lägger pucken i öppen bur. Tyvärr är Martin Lundberg parkerat i knät på målvakten och domarna väljer att inte godkänns detta.

Spelet går vidare och pucken går ner i LHC:s zon där målvakten Jonas Gustavsson tar hand om trissan. En bit innanför blålinjen kommer Roman Horak och läser Jonas Gustavssons intention att spela pucken snett inåt upp mot mittzon. Han bryter passningsförsöket och lägger segerpucken i nät för en extra bonuspinne för gästerna. Skotten slutar 26-19 till hemmalaget men Lakers tar 2 viktiga och efterlängtade poäng.

Nu laddar vi om batterierna för match i Karlstad mot Färjestad på torsdag för att sedan vända hem nästa lördag för hemmamatch i Vida Arena mot Leksands IF. En riktig publikmatch där vi ska fylla Vida Arena. Se till att säkra din plats.