Teemu Lassila klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2013-12-08

Växjö Lakers förstärker truppen med finske målvakten Teemu Lassila som närmast kommer från KHL-laget Avangard Omsk. 

Teemu Lassila har blivit utköpt från sitt avtal med Avangard Omsk i KHL och har nu skrivit på för Växjö Lakers resten av säsongen. 

30-åringen har, förutom spel hemma i finska ligan och i KHL, även spelat två år i Djurgården tidigare i karriären. 

- Många kommer ihåg honom från tiden i Djurgården. Då var han ung, sedan har han gått vidare och byggt en karriär hemma i Finland och i KHL. Han tog bland annat HPK till final ett år och har även varit med i finska landslaget där han och Jani Lajunen tog VM-guld 2011. Teemu är en erfaren och stabil målvakt, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. 

Teemu Lassila plockas in för att stärka målvaktssidan. 

- Vi känner att vår målvaktssida inte är optimal just nu och marginalerna är lite för små för att chansa. Scott Munroe har fått slita hårt och är just nu skadad, men hur lång- eller kortsiktigt det är vet vi inte. Mattias Modig har inte fått så många matcher som vi kanske hade velat. När möjligheten med Teemu Lassila kom upp så kände vi att vi ville säkra upp den långsiktiga tryggheten på målvaktssidan, säger Evertsson. 

Finländaren kommer till Växjö idag och kan bli spelklar till tisdagens match mot HV71. 

- Alla papper ska bli klara men normalt sett ska det inte vara några problem. Vi kommer lösa vår del, men sedan är man beroende av andra instanser när det handlar om internationella övergångar. Han kan bli spelklar till HV71, men sedan är det upp till coacherna att besluta hur de vill använda honom, säger Evertsson. 

Redaktör Jonas Gustavsson