• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec

Røndbjerg tvåmålsskytt när Örebro besegrades

9 december 2017 20:15
Referat

​På lördagskvällen var det dags för Växjö Lakers att påbörja den andra halvan av säsongen 17/18. I omgång 27 är det Örebro HK som gästar Vida Arena. En tuff match där matchvinnaren hette Jonas Røndbjerg.


Växjö Lakers kommer till spel med stor frånvaro på backsidan. Noah Welch och Daniel Rahimi är avstängda och Eric Martinsson fortfarande på skadelistan. I deras frånvaro får junioren August Nilsson fortsatt förtroende av Sam Hallam. På forwardssidan kommer inte Martin Lundberg och Janne Pesonen till spel. Mellan stolparna ser vi Viktor Andrén när matchen startar.

Första perioden börjar väldigt böljande och inledningsvis utan några vassare chanser från något håll faktiskt. Efter 7.15 spelade av perioden får Örebro matchens första utvisning när Daniel Viksten får vila 2 minuter för slashing. Ett bra läge direkt för hemmalaget att sätta sig i en bra position. Växjö skapar några chanser och när Victor Bartley hakar Reddox i PP spelet så får Lakers chans i 5 mot 3 under 21 sekunder. Tyvärr så slarvar man bort dessa sekunder och lyckas inte heller i det efterföljande 5 mot 4 spelet att överlista Kilpeläinen i Örebromålet. Efter Växjös PP skapar hemmalaget ytterligare någon riktigt bra chans, men som i de flesta liknande fall i denna sport så är det istället gästerna som kontrar och Tylor Spink kan ge gästande Örebro ledningen efter 11.27.

Växjö Lakers har svårt att få igång något spel och fastnar titt som tätt i uppspelsfasen i egen zon, mycket för att Örebro sätter väldigt hög press med hela laget och Lakers tar lite för lång tid på sig med första passet. Men med 15.50 på klockan kommer man ur egen zon på ett bra sätt och Örebro får istället lidqa lite för sin massiva press när Linus Fröber och Jonas Røndbjerg kommer 2 mot 1 med sistnämnde Røndbjerg som puckhållare. Istället för pass över till fröberg siktar Røndbjerg och hänger trissan snyggt bakom Kilpeläinen och vi har kvitterat. Växjö skapar efter detta jättelägen för att ta ledningen. Brodecki får bl.a ett friläge framför Örebromålet men missar. Första perioden slutar 1-1 eftrer mål av Tyler Spink respektive Jonas Røndbjerg. Skotten i den första perioden slutar 11-3.

Den andra perioden kan man nog säga börjar liknande den första. Det böljar helt enkelt och man byter av med att ha lite längre anfall. Och även nu är det inga jättefarliga lägen från något håll. Efter 6.32 vinner Örebro pucken i egen zon och rensar mer eller mindre så pass dåligt att Jonas Röndbjerg hinner ta pucken innan den rinner ur zonen och slår direkt pucken ner mot mål. Där står en Örebroback och vill hjälpa sin målvakt men styr istället in Röndbjergs puck till ledning för hemmalaget. Och Røndbjerg är därmed tvåmålsskytt. Ca 1.30 senare får så Örebro chansen när David Madsen utvisas 2 minuter för hakning. Men hemmalaget spelar bra i sitt boxplay och reder ut den utvisningen utan några större besvär. Med 4.27 kvar på klockan kommer Örebro i en vass kontring där Lakers inte riktigt är på plats i sitt markeringsspel och gästerna får ett riktigt bra läge där Viktor Andrén kommer upp med en fin räddning.

Örebro fortsätter efter detta att skapa bra lägen och en kvittering ligger i luften. I de sista minuterna av den andra perioden spelar Växjö väldigt slarvigt och ger Örebro en hel del gratispuck i egen zon. Hemmalaget reder ut detta och vinner perioden med 1-0. Men sett till spelet var perioden mer Örebros än hemmalaget. Gästerna vinner dessutom skotten nästan lika övertygande som hemmalaget vann detsamma i den första perioden. 6-13 i gästernas favör. Växjö leder dock skotten, men bara med knappa 17-16 efter två spelade perioder.

I den tredje perioden får vi se en ganska stor skillnad från starten av de två första perioderna. Nu ser vi Lakers som kommer in och tar tag ordentligt i taktpinnen och skapar mängder med bra chanser. Efter 11 minuter har man 6-1 i skott och trummar verkligen på för ytterligare mål. Kilpeläinen är i detta läge av matchen i levande mur som sista utpost hos gästerna. Efter 9.34 tar Alexander Hellström en roughing utvisning och Lakers får tredje chansen för dagen i PP. Direkt skapar man mängder mot Kilpeläinen, bl.a har Elias Pettersson ett jätteläge. 29 sekunder in i PP spelet får vi sista powerbreaket och på efterföljande tekning tar Robban Rosén pucken och prickskjuter in 3-1. Växjö skapar mängder med chanser för ytterligare mål och med knappt 5 minuter kvar har man 10-2 i skott. Men Örebro är farliga när man får tryck på hemmalaget. Med 4.30 kvar på klockan får Örebro sin biljett in i detta när Josefsson får 2 minuter för slashing. Ett gyllne läge för gästerna att ge den här matchen ordentligt med nerv i slutminuterna. Med 3.58 får vi en avblåsning och en time out från gästerna som väljer att redan nu att plocka ut målvakten. Men direkt efter tekning tar Tom Wandell en utvisning för interferens och vi får istället spel 4 mot 4. Men trots detta är Örebro bestämda och har övertaget spelmässigt under denna utvisning och hemmalaget hamnar i tillbakapressat läge. Detta fortsätter även in i den sista minuten när gästerna åter tar ut Kilpeläinen ur målet. Växjö Lakers klarar dock ut denna sista slutpress från gästerna och vinner med 3-1. Skotten i sista perioden slutar 11-6 och totalt 28-22. Lakers befäster därmed och t.o.m utökar serieledningen.

På tisdag väntar den avgörande kvartsfinalen mot SC Bern där det är vinna eller försvinna som gäller - Missa inte det!

Säkra din plats: vlh.ebiljett.nu