Växjö Lakers uppmärksammar insamling
Publicerad: 2014-04-13

Fem elever på ProCivitas Privata Gymnasium har startat en insamling till förmån för de drabbade på Filippinerna - ett fortsatt krisdrabbat område trots att mediebevakningen falnat. 

Växjö Lakers vill uppmärksamma insamlingen och uppmanar alla att hjälpa till. 

- Det kändes självklart att vi skulle hjälpa till att sprida insamlingen, det är roligt när unga människor tar sådana här initiativ för att skapa en bättre värld, säger Jan-Olof Swanteson, marknadschef Växjö Lakers.

Så här skriver eleverna om insamlingen:

"Tyfonen på Filippinerna förra året skapade en stor förödelse, och förstörde nästintill ett helt land. Över 13 miljoner människor drabbades, varav 5 miljoner var barn. Mediavågen slog till som en bomb i samma stund som katastrofen skedde och vi alla fick veta vad som hade hänt, och hur vi kunde hjälpa till. Men media är som sagt media och rapporteringen dog ut nästan lika snabbt som den uppstod när nyhetsvärdet blev för lågt. Numera hör vi knappast något alls om hur läget på Filippinerna är. Ett land behöver dock inte bara hjälp när katastrofen just inträffar, ett land behöver minst lika mycket hjälp i processerna efter. Oavsett medias bevakning står miljontals barn och människor utan hem, tak över huvudet, mediciner och sjukvård. Att därför skänka pengar till Filippinerna gör större skillnad än du tror, trots att de hamnat under radarn. Din gåva räknas!"

Du hittar insamlingen här: 

» Insamling: ProCivitas Privata Gymnasium

Redaktör Jonas Gustavsson