Evertsson om lagbygget
Publicerad: 2012-04-20

Växjö Lakers lag till nästa säsong är i full gång att formas och sportchef Henrik Evertsson jobbar på de sista pusselbitarna.

- Läget på marknaden är helt okej, säger Henrik Evertsson. 

- De platser som vi har kvar att fylla handlar om spelare som har ganska många anbud. De är kanske aktuella för både VM och KHL, och även om det var längesedan som vi slutade spela så är det många som har ishockey kvar som de vill fokusera på. De här spelarna har dessutom inte bråttom, de är inte oroliga att vara utan arbete i höst. Det kanske går lite trögt, men därmed inte sagt att marknaden är dålig.

Frågan är då om det blir panik när storspelarna börja välja sina klubbadresser inför nästa säsong, och valmöjligheterna blir färre.

- Panik är fel ord, det får man inte. Det händer en del under den här tiden, men man får ihop det till slut. Man byter spår och får nya infallsvinklar så många gånger att det hela tiden finns alternativ. Det är en process som pågår och det är som jag sagt innan, det kan vara någon spelare kvar som ska in när semestern tar vid, men det är ganska långt kvar till semestern ännu.

Alla utom två spelare i den gångna säsongens trupp har antingen kontrakt med Växjö Lakers eller har fått besked att söka sig vidare. De två spelarna som det förs vidare diskussioner med är Martin Gerber och Liam Reddox.

Gerber var Växjö Lakers förstamålvakt under säsongen som gick.

- Vi pratar med Martin, men det handlar inte bara om att han vill hit och att vi vill ha honom, utan vi måste se till hela målvaktspositionen. Ifjol hade vi Oscar Alsenfelt på kontrakt och visste att vi hade en bra backup, men nu ska vi ha in två målvakter och vi måste få ihop hela målvaktsbilden, säger Evertsson. 

Liam Reddox svarade för elva mål och 28 poäng på 55 matcher säsongen som gick.

- Liam finns väldigt mycket i våra tankar och vi pratar med honom. Det handlar om att vi ska kunna erbjuda honom en vettig roll. 

När nästa nyförvärv presenteras är oklart. 

- Jag hade hoppats att vi kunde sätta något namn den här veckan, men nu blir det inte så, säger Henrik Evertsson. 

-> Följ lagbygget 12/13

Redaktör Jonas Gustavsson