Robert är Växjö Lakers nya fystränare
Publicerad: 2016-05-02

Växjö Lakers senaste tillskott är 28-årige Robert Lygdbäck från Alvesta som tar rollen som klubbens fystränare.


Robert Lygdbäck heter Växjö Lakers fystränare som har i uppdrag att följa och utveckla Växjö Lakers A-lagsspelare på det fysiska planet.

- Jag själv har hållt på med hockey i ca 20 år, det är väl egentligen det som har satt grunden till mitt träningssätt/tänk. Därför känns det extra kul att få jobba med det på heltid framöver.

Vad har du för bakgrund inom träning?

- Jag är personlig tränare i grunden men har ett antal vidareutbildningar med allt ifrån olympisk lyftning till sport nutrition. Listan kan göras lång men nu senast är jag snart klar (slutet på maj) med en 1-årig elittränar-utbildning via STAC där man lär sig en process och ett helhetstänk för att kunna ta fram det bästa ur laget och individen i sin idrott rent fysiskt på elitnivå.

Att tacka ja till erbjudandet som fystränare för Växjö Lakers var inget svårt val för Robert.

- När jag träffade Henke och han förklarade hur det såg ut och vad han ville göra så lät det kanon. Det ska bli en härlig utmaning och jag ser verkligen fram emot att kunna vara med och påverka på det fysiska planet samt att försöka utveckla varje individ på ett eller annat sätt. 

Henrik Evertsson som dagligen jobbar på att forma lagbygge samt ledarstab är nöjd med senaste rekryteringen. 

- Vi ville få ett helhetsgrepp på fysen i elitverksamheten och samtidigt ha någon som kan följa våra A-lagskillar väldigt tätt. Därför valde vi att skifta från ett konsultupplägg till en anställd fystränare och har därmed plockat in Robert, säger Henrik Evertsson.

Växjö Lakers spelartrupp sätter igång med försäsongsträningen måndagen den 9 maj. Hur laddad är du inför vad som komma skall?

- Jag är sjukt laddad! Nästan på snudd till överladdad skulle jag tro. Det ska verkligen bli kul att se hur gruppen står sig och lära känna alla. Sedan ska det självklart bli roligt att komma in i min nya roll.

PR & Kommunikation Carolina Toresson