Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec

Inför Luleå – Växjö

21 oktober 2017 12:00
Inför

Under torsdagen fick Lakers se sin fina hemmasvit brytas när man föll med uddamålet 1-2. I eftermiddagen ska Växjö försöka ta sig tillbaka på det vinnande spåret igen när Luleå väntar på bortaplan.


Under torsdagen fick Växjö se sin svit på tre raka segrar brytas när Skånelaget Malmö lyckades vinna med uddamålet 2-1 i VIDA Arena. Lakers fick en kanonstart på matchen när Elias Pettersson satte 1-0 redan efter 5.52. Malmö kvitterade några minuter senare i fem-mot-tre och i mitten av den andra perioden tog gästerna ledningen och höll den till matchens slut, trots att Växjö skapade ett massivt tryck under slutminuterna.

Växjö ligger alltjämt tvåa i tabellen med 22 poäng på tio matcher. Med den poängnoteringen är man två poäng före trean Djurgården och fem poäng efter serieledarna, Färjestad. Det ska tilläggas att Lakers spelat en match färre än de nyss nämnda lagen.

I eftermiddag väntar ett tufft Luleå på bortaplan. De återfinns först på en tiondeplats i tabellen med 13 poäng på elva matcher. Luleå föll senast borta mot Färjestad med 2-4, men dessförinnan besegrade man Malmö med uddamålet 2-1 på bortaplan.

Luleå har gnuggat på bra på hemmais så här långt in på säsongen och endast förlorat en av sex matcher efter ordinarie speltid. Faktum är att fem (!) av dessa sex matcher har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 spelade minuter, där Luleå tagit bonuspoängen i tre av matcherna. Det ska dock tilläggas att Luleå är det enda laget i SHL som inte har tagit en trepoängare på hemmaplan under säsongsinledningen.

Ser man till inbördes möte har Luleå vunnit sex raka matcher på hemmaplan mot Växjö där fyra slutat med uddamålet och övriga två med en tvåmålsmarginal. Det är således allt som oftast jämna och tajta matcher lagen emellan. Ser man till de tolv senaste mötena mellan de båda lagen har hela nio slutat med uddamålet.

Under fjolårssäsongen möttes lagen fyra gånger i grundserien där Luleå vann tre av matcherna. Luleå vann de båda hemmamatcherna med 4-2 och 4-3 (efter straffar) samt knep man en vinst i VIDA Arena via 3-1. Växjö vann det sista mötet lagen emellan under den föregående säsongen med 3-2 efter förlängning.

Fjolårssäsongens möten:

  • 2016-10-01 | Växjö – Luleå 1-3
  • 2016-11-15 | Luleå – Växjö 4-2
  • 2017-01-28 | Växjö – Luleå 4-3 efter straffar
  • 2017-02-21 | Luleå – Växjö 3-2 efter förlängning

I eftermiddag drabbas två lag ihop som kommer från förluster. Båda lagen vill såklart snabbt studsa tillbaka på det vinnande spåret och inte starta en negativ trend med två förluster i följd. Sett till de senaste säsongernas möten mellan Luleå och Växjö känns det på förhand som att det blir en jämn, tuff och målsnål historia.

Dagens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 15.15.