• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Martinsson: "Galet när man tänker på det"

20 april 2014 08:55

Växjö Lakers första nyförvärv till nästa säsong har minst sagt haft ett händelserikt år - här är historien om hur Eric Martinsson blev en SHL-spelare.


Säsongen 2012/13 spelade Eric Martinsson i den amerikanska juniorligan USHL med Des Moines Buccaneers.

Ifjol, våren 2013, kom backen hem till Sverige och Rögle igen. Då trodde han knappast att han skulle sitta med ett SHL-kontrakt med Växjö Lakers i handen ett år senare.

– Nej, det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag hade varit ett år i USA, kom hem till allsvenskan och förväntade mig att göra några i Rögle för att sedan försöka ta mig vidare. Jag trodde inte det skulle gå så här snabbt. Och när Växjö Lakers erbjöd mig två år så var det inget att tveka om, berättar Eric.

Raketresan det senaste året är anmärkningsvärd. När Eric kom hem till Ängelholm för ett år sedan hade Rögle redan åtta backar under kontrakt och det fanns inte utrymme för någon mer, men Eric fick ändå träna med laget.

– Så var det. Jag och Rögle hade en dialog hela tiden. De hade på känn att Anton Cederholm kanske skulle försvinna till de kanadensiska juniorligorna, därför fick jag vara med och träna. Det var öppna kort hela tiden: skulle han lämna skulle jag få en plats. Sedan stack han och jag fick ett ettårsavtal med två månaders provspel, berättar Eric.

Redan i första träningsmatchen bröt han foten.

– Jag var borta i tre och en halv månad. Det var en mardrömsstart. Det enda jag väntat på hela sommaren var en allsvensk chans, så det var psykiskt jobbigt. Men det fanns ingen anledning att gräva ner sig, det vara bara att träna hårt och förbereda sig på att vara fräsch när man väl blev frisk. Och trots att jag hade två månaders provspel och gick skadad så valde Rögle att behålla mig, vilket jag är tacksam för, berättar Eric.

– När jag kom tillbaka så behövde jag matcher och det naturliga blev att matcha i Helsingborg i division ett. Jag tror det blev 14 matcher där. Jag fick välbehövlig matchtid, kom in i det mer och mer, och när jag väl fick chansen i Rögle så kände jag mig i bra form och spelet fungerade direkt. Utvecklingen stegrades och i PlayOff och Kvalserien så spelade jag min livs bästa hockey.

Du sköt hattrick mot Malmö till och med?
- Ja, det var en riktigt härlig känsla. Man jag ju sett många derbyn innan, nu fick man vara med och spela och att göra hattrick på det var ju helt otroligt.

Hur kunde det gå så bra under våren?
- Jag vet inte. Ledning och fans förväntade sig nog inte så mycket av mig med tanke på att jag varit skadad och att jag var så oprövad. Men jag fick mycket förtroende och fick spela mycket, och jag kunde spela helt utan press. Det bara rullade på. Sett i efterhand kanske fotskadan gjorde någon nytta också. Jag fick bygga upp mig med träning av överkropp och bål, det skapade ett enormt sug efter ishockey och jag upptäckte hur mycket jag brann för det här. När man kom tillbaka så körde man extra hårt. Jag tror jag växte mentalt.

Vilken resa...?
- Ja, det är lite galet när man tänker på det.

Rakteresan mynnade alltså ut i ett kontrakt med Växjö Lakers.

– Henrik Evertsson och Växjö Lakers visade intresse och det är klart att jag blev intresserad. Sedan dess har vi haft en bra dialog. Jag har hört mycket bra om klubben. De är duktiga på att utveckla unga allsvenska spelare. Sedan har jag varit och sett några matcher och det har varit grym inramning i en härlig arena. Det är en professionell förening på uppgång, och det tycker jag är viktigt.

Vad är det för back som publiken i VIDA Arena kommer få se i höst?
- Jag är en tvåvägsback som är mer åt det offensiva hållet. Jag gillar att ha mycket puck, vårda den och slå bra passningar.