Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

Lyckad helg för Växjö Lakers J20

17 oktober 2021 17:00
Referat

I helgen stod två nya utmaningar på schemat för Växjö Lakers J20 som gästades av Färjestad BK under lördagen för att sedan ta emot tabelltvåan Örebro Hockey på söndagen. Växjö visar fortsatt fin form då man vinner båda matcherna och inkasserar sex nya poäng.


Inför lördagens match mot Färjestad BK är det en något bantad trupp som kommer till spel då hela fem J20-killar fått chansen att åka med A-laget till Oskarshamn.

Man inleder matchen med ett klart övertag, redan efter en minut kan centern #18 Philip Rydin ge Växjö Lakers ledningen. Hemmalaget fortsätter att sätta press vilket resulterar i 2-0 genom #40 Albin Pedersen som kommer via högerkant och skjuter stolpe in. Innan perioden är slut får man även chansen i powerplay där Växjö Lakers utökar ledningen till 3-0 efter att backen #4 Viktor Hurtig avlossat skott från blå.

När man kommer ut i den andra perioden tappar man initiativet och mittakten blir en lite mer avvaktande tillställning. Trots att spelet inte är på samma nivå som i den första perioden lyckas man hålla tätt bak¨åt och man går till pausvila efter en mållös andra period.

Den tredje perioden inleds på ett bättre sätt för Växjö Lakers och man punkterar matchen genom att göra två tidiga mål i perioden. Det är 17-årige #36 Isac Nielsen som hittar nät i powerplay följt av ytterligare ett powerplay-mål, backskott från blå där backen #2 Simon Aho kan titulera sig målskytt. Man vinner skotten i den tredje perioden med övertygande 15-6 och totalt 36-27. William Håkansson står för en stark insats i målet och laget för en övertygande insats även om inte spelet stämde riktigt.

Under söndagen väntade toppmöte i J20 Nationell Södra-serien när Växjö Lakers gästades av taballtvåan Örebro Hockey för match i Växjö Ishall.

Det märks att det är två jämna lag som ställs mot varandra i den första perioden där man växelvis styr spelet. Växjö Lakers är dock något starkare i spelet med puck och skapar ett par fler chanser än gästerna. Man går till pausvila efter en jämn mållös förstaperiod.

Knappt 4 minuter in i den andra perioden får Växjö Lakers matchens första powerplay, en spelform man är ruskigt starka i då man har ett snitt på 40%. Även idag visar man hur farliga man är i det numerära överläget och lagkaptenen #16 Oscar Hagman kan ge Växjö Lakers ledningen i matchen genom att göra sitt 10:e mål för säsongen. Växjö fortsätter att trumma på och kan även utöka ledningen till 2-0 genom Kalle Broed. Växjö Lakers ger Örebro keepern några svettiga minuter där man avlossar många skott mot mål. Sedan drabbas hemmalaget av en utvisning vilket Örebro utnyttjar och reducerar ställningen till 2-1 innan det är dags för paus.

I den tredje perioeden sätter Örebro hög press på Växjö-försvaret med hopp om att kunna kvittera matchen. Växjö står emot, reder ut två boxplay och kan istället utöka ledningen till 3-1 genom en högt skjutande #21 Linus Lööf med 3:37 min kvar att spela. Gästande Örebro tvingas till timeout vilket hjälper föga. Växjö Lakers är nära att göra 4-1 i tom kasse men slutresultatet stannar vid 3-1 och man vinner toppmötet efter en stark prestation. Skott en slutar 37-28.

I och med helgens segrar drygar man ut avståndet till tabelltvåan Örebro som nu ligger 5 poäng bakom Växjö Lakers på 37 poäng.

VLH vs FBK

5 - 0 (3-0, 0-0, 2-0)
1-0 #18 Philip Rydin
2-0 #40 Albin Pedersen
3-0 #4 Viktor Hurtig (PP)
4-0 #36 Isac Nielsen (PP)
5-0 #2 Simon Aho (PP)

Skott på mål: 36-27

VLH vs ÖHK

3 - 1 (0-0, 2-1, 1-0)
1-0 #16 Oscar Hagman
2-0 #43 Kalle Broed (PP)
3-1 #21 Linus Lööf

Skott på mål: 37-28