Red's Stora Hjärta
Publicerad: 2013-09-11

Liam Reddox och hans fru Ashley har till den här säsongen tagit ett välgörenhetsinitiativ och köpt två säsongsbiljetter till barnkliniken i Växjö.

Initiativet har fått namnet Red's Stora Hjärta.

- Det var en idé som jag och Ashley fick i somras. Jag är i en lycklig position att få spela med Växjö Lakers vilket är en stor del av samhället i Växjö. Vi sade att om vi hade möjligheten att bryta de här barnens vardag med att ge dem en upplevelse och ett leende på läpparna så ville vi göra det, berättar Liam Reddox, som besökte barnkliniken förra veckan.

- Det var roligt. Att besöka barnen sätter saker och ting i perspektiv med tanke på allt som de går igenom. Det härligt att se deras leenden och kan jag bidra till fler leenden är det bara roligt.

- Jag säger samma sak, det är härligt att se alla glada barn och hur roligt de tycker det är att en Växjö Lakers-kille som Liam kommer på besök, säger Ashley Reddox.

Barnkliniken bedriver specialistläkarvård för barn och ungdomar och strävar efter erbjuda varje barn individanpassad vård. Nu har barnkliniken fått två säsongsbiljetter som de förfogar över hela säsongen - och barnen kommer också få chansen att träffa Liam Reddox efter matcherna. 

- Det är helt fantastiskt och vi är tacksamma över att kunna skicka våra sjuka barn med någon förälder, syskon eller kompis till matcherna. Många ser redan fram emot detta. Vi är Växjö Lakers-fans och många av oss har redan varit på flera matcher, säger Lena Kjellsson på lekterapin.

Jan-Olof Swanteson, marknadschef på Växjö Lakers:

- Jag är glad och stolt att vi har spelare som Liam Reddox som tar sådana här initiativ. Det betyder väldigt mycket för oss. 

Redaktör Jonas Gustavsson