Patrik Lundh klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2014-04-28

Växjö Lakers har gjort klart med forwarden Patrik Lundh som närmast kommer från Färjestad.

Växjö Lakers och Färjestad möttes i SM-semifinal för några veckor sedan. Då stod Patrik Lundh på Färjestads sida av rinken, men nästa säsong står han på motsatt sida. 

25-åringen, som spelat fyra säsonger i Färjestad och vunnit ett SM-guld och ett SM-silver, är klar för spel i Växjö Lakers till hösten. 

- Det är en kille som erbjuder oss väldigt mycket i och med de steg vi vill ta som lag. Han har varit i en organisation som gjort slutspel till ett självklart resultat, har spelat två finaler på fyra år och även vunnit SM-guld, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers. 

Lundh är från Stockholm, har spelat juniorhockey samt hoppat in i några SHL-matcher i Djurgården och sedan spelat allsvenskt i Almtuna, Malmö och Karlskoga innan han 2010 skrev på för Färjestad. 

Forwarden noterade 21 poäng (6+15) på 55 matcher i vinter och har totalt gjort 87 poäng (35+51) på 223 SHL-matcher. 

- Patrik bidrar med väldigt mycket redan idag, men är också en kille som vi känner att det finns utveckling i. Vi kan erbjuda honom något för att ta karriären ett steg till, säger Evertsson. 

- Han är väldigt allround, bra på skridskorna, har bra skott, bra händer och fint spelsinne. Han ligger runt 25 poäng per säsong och bidrar med bra tvåvägsspel. Detta är en kille som ser till att vi vinner matcher men också ser till att vi inte förlorar matcher. Han kan spela både center och vinge och är på många sätt en spelartyp som vi alltid byggt våra lag kring. Han är dessutom i en bra ålder, det vill säga erfaren utan att vara gammal. 

Kontraktet med Patrik Lundh är skrivet på två år. 

» Lagbygget 2014/15

Redaktör Jonas Gustavsson