Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Stefan Steen klar för Växjö Lakers

29 april 2014 11:20

Växjö Lakers har gjort klart med målvakten Stefan Steen som närmast kommer ifrån Skellefteå.


Det blir ett nytt målvaktspar i Växjö Lakers kommande säsong och den första pusselbiten är lagd i och med att Stefan Steen, senast i Skellefteå, ansluter.

– Detta är en kille som vi tror jättemycket på och vi tror att han har en fin målvaktsframtid, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

21-åringen vaktade målet i sju SHL-matcher med Skellefteå i vinter och släppte in 1,27 mål per match samt hade en räddningsprocent på 93,3 %. Utöver spel i juniorlaget så hann Steen också med spel i allsvenska Oskarshamn där han vaktade kassen i 15 matcher, släppte in 3,23 mål per match samt hade en räddningsprocent på 88,5 %.

– Stefan har varit en av Sveriges största målvaktstalanger i många år. Han har tagit stora kliv men har haft tuff konkurrens i Skellefteå där han konkurrerat med två målvakter som lett laget till SM-guld. Skellefteå har valt att bredda sin målvaktssida inför framtiden medan vi kan erbjuda honom en större roll, vilket är en av anledningarna till att han kommer hit. Tajmingen passade bra för både oss och Stefan, säger Evertsson.

– Skellefteå har lagt en bra grund för en stor talang och vi ska försöka förvalta och utveckla honom ytterligare. Stefan fick spela matcher i både SHL och HockeyAllsvenskan den gångna säsongen och historiskt sett så är det viktigt för unga målvakter att få de här 10-15 första seniormatcherna för att lära sig vad det handlar om.

Stefan Steen blir alltså en av två Växjö Lakers-målvakter nästa säsong.

– Vi har analyserat vad vi vill göra med vår målvaktssida och vi vill ha en ung och lovande målvakt tillsammans med en mer etablerad och erfaren målvakt som håller hög klass. Stefan är givetvis den unga och lovande målvakten.

Kontraktet med Stefan Steen är skrivet på tre år.

» Lagbygget 2014/15