Sam Hallam blir ny förbundskapten
Publicerad: 2021-12-09
Nyhet
Idag står det klart att Sam Hallam efter säsongen kommer att lämna Växjö Lakers för att ta det hedersfyllda uppdraget som ny förbundskapten i Tre Kronor.

Inför säsongen 2012/13 kom då 33-årige Sam Hallam till Växjö Lakers organisation i rollen som assisterande tränare. Under säsongen tog han över som huvudtränare och har sedan dess tillsammans med ledarstaben lett Växjö Lakers till tre seriesegrar och tre SM-guld. Nu står det klart att han efter sin tionde säsong i klubben lämnar Växjö Lakers för att ta det hedersfyllda uppdraget som ny förbundskapten i Tre Kronor.

- Det känns jätteroligt! Ett uppdrag som kommer passa mig väldigt bra just nu. Det är en möjlighet att få studera spelet, reflektera och samtidigt coacha på högsta möjliga nivå.

Sam kommer att tillträda den nya rollen som förbundskapten först i maj när hans kontrakt med Växjö Lakers löpt ut.
- En halv grundserie återstår och mitt huvudfokus är att se till att vi gör allt vi kan för att gå så långt som möjligt och utmana om mästerskapet.

Vad kommer du ta med dig från din tid i Växjö Lakers in i din nya roll?
- Dels tryggheten i spelet som vi försökt bygga här i Växjö, sedan såklart slutspelserfarenheten. Jag tycker ett slutspel går att likna lite vid ett VM, en begränsad period med mycket som står på spel där du ska försöka få till en bra dynamik och hitta ett flow.

Växjö Lakers gratulerar Sam Hallam till det fina uppdraget!

PR & Kommunikation Carolina Toresson