• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan

Långsiktigt samarbete inleds med Länsförsäkring Kronoberg

29 september 2017 10:00
Pressmeddelande

Länsförsäkring Kronoberg och Växjö Lakers inleder ett långsiktigt samarbete där de båda parterna slår ett gemensamt slag för trygghet, omtanke och inkluderande i barn- och ungdomshockeyn.


Samarbetet har sin grund i Växjö Lakers ungdomsverksamhet – från Lakers Hockey Stars upp till U16 – och har som avsikt att sätta agendan för en välkomnande, positiv och utvecklande miljö och kultur både på och utanför isen.

”Vi har valt att kroka arm för att visa att vi spelar i ett och samma lag i dessa viktiga frågor", säger Sofia Ejlertsson Mårdh, Hållbarhets- och Kommunikationschef på Länsförsäkring Kronoberg. ”Tillsammans vill vi skapa en plattform som Växjö Lakers kan utgå från när det kommer till viktiga frågor som rör barn och ungdomar.”

En del av innehållet kommer bli ett stipendium, som delas ut i samband med Växjö Lakers sista hemmamatch i SHL i mitten av mars. Mottagarna kommer bli en ledare, en spelare och en domare som har utmärkt sig extra mycket som förebild genom sitt agerande mot sin omgivning.

”För vår del innebär det här samarbetet att många viktiga delar av vårt värdegrundsarbete knyts ihop”, säger Henrik Evertsson, VD & Sportchef i Växjö Lakers. ”Länsförsäkring Kronoberg är en erkänt pålitlig partner inom trygghet och är väldigt engagerad i det lokala samhället. Deras kompetens kommer betyda mycket för att vässa till de för framtiden så viktiga pusselbitarna för en framgångsrik och välkomnande miljö kring våra barn och ungdomar, något som inte minst kommer visa sig i vår ledarutbildning LCP, Lakers Coach Program.”

Samarbetet kommer att genomsyra flera delar av barn och ungdomars hockeyutbildning och –bildning, men lika viktigt blir det att arbeta med budskap och värderingar gentemot föräldrar. Via det långsiktiga projektet kommer det finnas möjligheter för föräldrar att ta del av den samlade kompetensen via olika utbildningar och samarbeten inom ramen för LCP.

”Föräldrarna har en nyckelroll att spela för våra möjligheter att nå fram till barn och ungdomar med våra budskap”, säger Stefan Bild, kansliansvarig Växjö Lakers. ”Vi är också måna om att dela med oss av kunskapen, och kommer arbeta aktivt för att bjuda in hela regionens hockeyklubbar till att ta del i vårt strategiska arbete, bland annat i form av utbildningar, föreläsningar och workshops under vår gemensamma flagg. På så vis är detta ett samarbete som kommer hela regionens hockeyutveckling till gagn.”

Samarbetet baseras på Fair Play-konceptet framtaget av Svenska Ishockeyförbundet, som handlar om att på ett tydligt sätt ta ställning för rent spel och allas rätt att delta – med tydligt fokus på insatser mot fusk, våld, mobbning, rasism, grovt språkbruk, dopning, alkohol och droger.

”Vi kan verkligen skriva under på det här sättet att tänka – att inte bara se till idrottsprestationen, utan också ta ett helhetsgrepp för att utveckla människan efter var och ens unika möjligheter”, säger Beatrice Kämpe Nikolausson, VD på Länsförsäkring Kronoberg. ”Växjö Lakers är en stor nationell aktör med stark lokal förankring, och är en förening som är beredd att verkligen gå i bräschen inom ishockeyn när det kommer till att våga lyfta frågor om trygghet, utanförskap och machoattityd. Vi brinner för det här samarbetet för att vi verkligen tror att våra gemensamma värderingar kan göra skillnad.”

Runt om i Vida arena och gamla ishallen kommer samarbetets kärnvärden att finnas representerade, med budskap som signalerar kamratskap, inkluderande och inspiration. Dessa budskap utgår från hockeyns språk, men har fått en twist för att på ett tydligare sätt visa på den gemensamma värdegrund som de två parterna delar.

”Vi vill skapa drömmar för våra aktiva spelare och ledare vilket kommer leda till ett livslångt hockeyintresse, som kan betyda att en dag få snöra på sig skridskorna i landslagströjan likväl som att coacha eller döma en SHL-match – alla har rätt till sin egen dröm”, säger Calle Steen, ungdomsansvarig Växjö Lakers.