J18: Seger mot topplaget
Publicerad: 2019-12-09
J18
Under söndagen tog Växjö en meriterande seger då man besegrade tvåan Linköping med uddamålet 3-2, efter förlängning. Victor Stjernborg sköt det matchvinnande målet under övertiden.

Växjö tog en meriterande vinst under söndagen då man besegrade tvåan Linköping med uddamålet 3-2, efter förlängning. Victor Stjernborg blev den stora matchhjälten då han avgjorde fajten.

Den första perioden var jämn där Växjö stundtals trummade på väldigt fint. Dock var det gästerna som tog ledningen efter knappt elva minuters spel. Lakers skulle komma tillbaka under perioden då Henrik Hallberg kvitterade med en (!) sekunder kvar av perioden. Målet tillkom för övrigt i numerärt överläge.

Linköping var det laget som skapade flest målchanser under den andra perioden, men det var Växjö som tog ledningen. Återigen hittade Henrik Hallberg nätmaskerna bakom bortamålvakten, Carl Lidö. Gästerna skulle dock kvittera innan mellanakten var till ända.

Söndagens gästande lag, Linköping, höll i taktpinnen i den tredje perioden och var närmast ett ledningsmål. Gästerna vann bland annat skotten med 11-4 i perioden, men William Håkansson i Växjö-kassen hade bestämt sig för att inte släppa in någon mer puck förbi sig. Perioden blev mållös och matchen fick därmed avgöras först efter förlängning.

I den efterföljande förlängningen avgjorde till slut Victor Stjernborg för Växjö efter 3.25. Theodor Johnsson och Arvid Kruukka assisterade till det matchvinnande målet.

I och med vinsten slutade Växjö på en fjärdeplats i J18 Elit Södra då man spelade in 44 poäng på 22 matcher. Man kom därmed fyra poäng före femman HV71 och två poäng efter trean Malmö.

Statistik från matchen:

Mål: 0-1 (10:47) Remy Von Allmen assist Sebastian Lundman, Liam Valente – 5/4 1-1 (19:59) Henrik Hallberg assist Mio Hägerborg / Efraimsson – 5/4 2-1 (33:13) Henrik Hallberg utan assist 2-2 (37:53) Rasmus Leijonhielm assist William Magnusson, Theo Angesved 3-2 (63:25) Victor Stjernborg assist Theodor Johnsson, Arvid Kruukka

Skott: 23-33 (11-8, 7-13, 4-11, 1-1)