Lakers vinner mot Örebro efter grym tredje period
Publicerad: 2021-01-26
Nu är det tätt matchande och under tisdagskvällen gästade Örebro HK Vida Arena. En tät jämn match avgjordes med fyra snabba mål av hemmalaget i den tredje perioden.

Örebro som motståndare är alltid tufft och innebär oftast att kvällen slutar med kortare naglar. Matchen inleds med gästerna i förarsätet, och mest beror nog detta på att Örebro är lite rakare än hemmalaget i inledningen. Ca halvväges in i perioden leder gästerna skotten med hela 1-7.

Den första perioden är väldigt snäll och bägge lagen har ordentlig koll på det egna försvarsspelet. Lakers hittar dock tillbaka in i drabbningen. Bl.a Rosén får en riktigt bra möjlighet när han blir helt ren framför Örebros mål och får pucken perfekt. Tyvärr lägger han pucken i stolpen.

Innan detta har Arntzen i Örebros mål fru Fortuna på sin sida när pucken går mellan benen, och ut bakom honom, men på rätt sida för honom. Två kanonchanser för Lakers att ta ledningen. Istället är det gästernas Joonas Rask som hittar krysset bakom Källgren efter en retur och lite studspuckar framför mål. Målet kommer efter 17.32.

Men hemmalaget tappar inte gnistan för det, utan trummar på. Och i sista minuten hittar unga Stjernborg över till Martin Lundberg med en krosspassning, och Lundberg avlossa lite oväntat ett skott från distans. Ett skott som är så välplasserat och snabbt att Arntzen inte hinner med, utan vi har 1-1 på tavlan efter 19.36, bara 24 sekunder från slutsignal.

Lakers vänder även skotten, trots underläge med 1-7 efter halva perioden. Skotten slutar 9-8.

I den andra ronden kommer hemmalaget ut med en otrolig energi och tar kommandot direkt. Efter 1.34 åker Stefan Warg ut för hakning på Emil Pettersson och Lakers sätter upp ett riktigt bra PP. Där man i stort sett är parkerade i Örebros zon i 2 minuter. Ja, tyvärr, det blev spel 2 minuter i PP. Vilket betyder att nätrassel uteblev.

Istället får Örebro chansen i samma spelform efter 8.12 när Josefsson får vila för nått som tydligen rann ur munnen på honom. Örebro spelar också bra i sitt PP, men Lakers boxplay är vasst och har så varit hela säsongen. Ingen puck faller bakom Källgren i detta läge.

Men Josens utvisning blev starten på Örebros övertagande av taktpinnen. Och det ger utdelning redan nån minut efter Lakers blivit fulltaliga. Rendulic leker hockey med hemmalagets backar och hittar Kovac på bortre som kan trycka upp ledningspucken i nättaket. Målet kommer efter 12.36.

Lakers har svårt även efter det här målet och det är tydligt gästerna som driver matchen i denna stund. Men Lakers ska aldrig räknas bort, inte ens när motståndet för tillfället är bättre. I den 18:e minuten börjar Emil Pettersson och Gynge snurra runt i Örebros zon. Gynge hittar Melart, som spelar tillbaka tiull Gynge som sätter 2-2 bakom Arntzen i Örebros mål, efter 17.41.

Även andra perioden slutar 1-1, men skotten vinns av gästerna med 10-13.

I den tredje kommer hemmalaget ut som man brukar göra i tredje perioden och dessutom hittar man finurliga lösningar i sitt anfallsspel. Man spelar tyggt och stabilt med pucken. Och i den fjärde minuten är det dags för hemmalaget att ta ledningen för första gången i dne här matchen när Rosén hittar fram snyggt till Gynge framför mål, och Gynge gör sitt andra mål för kvällen efter 3.26.

Och den tredje perioden blir åter igen Lakers period och allt rullar på i lagom takt. Erik Josefsson utökar till 4-2 efter 6.10 efter en tvåetta där Forslund lägger en perfekt macka till Josen. Knapp 90 sekunder senare ringer det igen när Brendan Gaunce hittar Calof fri i en turnover inne i Örebros zon. Calof gör inga misstag och det står plötsligt 5-2 på tavlan efter 7.25.

Och det blir Andrew Calof som stänger målskyttet för kvällen när han trycker in 6-2 efter 11.12 av den tredje perioden. Matchen är därmed stängd, låst och avgjord. En jämn match trots resultatet där skotten slutar 25-24. Växjö Lakers vinner kvällens match med 6-2 efter att man gjort 4-0 i den sista perioden.

Nu ser vi fram mot derbyveckan där HV71 först står på schemat på torsdag med nedsläpp kl. 19.00, och sedan IK Oskarshamn på lördag hemma i Vida Arena. Matchstart kl. 18.00.