Inför Djurgården – Växjö
Publicerad: 2018-10-27
Inför
I afton väntar match i huvudstaden mot Djurgården. Hemmalaget har två raka förluster i bagaget medan Växjö kommer till Stockholm med två raka vinster i ryggsäcken.

I kväll gästar tabellåttan Växjö Stockholmslaget och tabellfyran Djurgården i huvudstaden. Växjö har börjat hitta formen och kommer från två raka vinster där Luleå hemmabesegrades med 3-2 efter förlängning under torsdagskvällen. Austin Ortega och Pontus Holmberg gjorde Lakers mål under den ordinarie speltiden och backen Linus Högberg avgjorde i den efterföljande förlängningen.

Dagens motståndare, Djurgården, startade säsongen mycket bra, men har haft det tyngre på sistone. Stockholmarna har förlorat två raka matcher och har endast vunnit en av sina fyra senaste fighter. Senast föll Djurgården hemma mot Brynäs med uddamålet 1-2 och dessförinnan borta mot Färjestad med 3-4.

Växjö och Djurgården möttes fyra gånger under säsongen som gick där Stockholmslaget vann tre av matcherna. Samtliga matcher blev jämna och underhållande bataljer. I VIDA Arena vann Djurgården med 3-1 och 5-4 efter straffar. När det vankades hockey i huvudstaden vann Lakers den ena matchen med uddamålet 4-3 efter straffar och Djurgården den andra med uddamålet 2-1.

Lakers ligger åtta i tabellen med 16 inspelade poäng på elva matcher. Dagens motståndare, Djurgården, ligger på en fjärdeplats med 20 poäng på elva matcher. Lakers har således chansen att krympa avståndet till endast en poäng, men Djurgården kan också utöka det till sju poäng.

Växjö har chans att avancera upp till en femteplats vid vinst och Djurgården en andraplats. Vid förlust kan de båda lagen tappa flera positioner i tabellen. Så pass jämn är inledningen av säsongen.

Dagens match lagen emellan har alla förutsättningar för att bli en härlig match. Det är lördagseftermiddag, löningshelg där två tilltänkta topplag gör upp om tre viktiga poäng i kampen om placeringarna högre upp i tabellen.

Kvällens match spelas på Hovet, Stockholm, med nedsläpp 15.15.

Timmy Renud