Holmberg klar för två nya år
Publicerad: 2020-03-25
Lagbygge 2020/2021
Efter att ha haft honom i organisationen i två säsonger valde Växjö Lakers att förlänga med 21-årige forwarden Pontus Holmberg som nu stannar ytterligare två säsonger.

Under säsongen 2017/18 lånades den Västerås-fostrade forwarden Pontus Holmberg in för spel två SHL-matcher. Efter att ha visat prov på sina kvalitéer kontrakterades forwarden för två säsonger i Växjö Lakers.

Sedan han kom till klubben har han landslagsdebuterat med juniorkronorna och var dessutom en del av 2018/19 års JVM-trupp. I 2018 års NHL-draft draftades han som #156 i sjätte rundan av anrika klubben Toronto Maple Leafs.

Pontus har under sina två säsonger i klubben stått för 27 poäng varav 17 poäng (7+10) på nyligen avslutad säsong.

Nu står det klart att Pontus stannar ytterligare två år i klubben.

"Jag längtar redan"

- Jag är väldigt glad över att få fortsätta utvecklas i Växjö Lakers ytterligare två säsonger. Jag längtar redan efter att dra igång, säger en glad Pontus Holmberg.

Så här säger Sportchef Henrik Evertsson om förlängningen;
- Förlängningen med Pontus känns väldigt bra. Pontus var en av dem som tog kliv i sitt spel sett utöver hela säsongen. För alla spelare handlar det om att hitta sin roll och sitt sätt att spela som fungerar över lång sikt. Detta tycker vi att Pontus har gjort under sina två första år i SHL.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2021/2022.

PR & Kommunikation Carolina Toresson