Spelschemaändringar – grundserien
Publicerad: 2022-01-27
Nyhet
På grund av flertalet uppskjutna matcher och ett kommande OS med SHL-uttagna spelare kommer SHL:s spelschema för återstående delen av säsongen uppdateras. Grundserien förlängs med 9 dagar och ytterligare matcher får nya speldatum. Under OS kommer 37 SHL-matcher spelas.

Fjolårets SHL-säsong påverkades stort av pandemin och dess konsekvenser och med ett stundande vinter-OS under nuvarande säsong var SHL förberedda på att behöva göra en rad ändringar även i årets spelschema. Dialogen med Svenska Ishockeyförbundet, som ansvarar för tävlingsbestämmelserna i svensk ishockey, har varit kontinuerlig under säsongen och innan jul presenterade SHL ett förslag med spelschemaändringar som krävde en förlängning av grundserien till följd av OS-uppehållet.

- Principen när det gäller spel under OS-uppehållet är att vi strävar att spela matcher där förutsättningarna är liknande mellan mötande lag. Så om två lag har två spelare vardera som saknas på grund av OS-uttagning så kan de möta varandra till exempel, förklarar Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

SHL-spelschemat påverkas av OS från torsdagen den 3 februari och fram till tisdagen den 22 februari och under denna period spelas 12 matchdagar med totalt 37 matcher.

- Samtliga lag som spelar under denna period har godkänt sina matcher under dessa förutsättningar och precis som med övriga spelschemaförändringar till följd av pandemin har dialogen varit god internt med högt lösningsfokus. Vill även rikta ett stort tack till C More som flyttar matcher med stor flexibilitet så att vi får ihop ett komplext schema, säger Hemlin.

För att få ihop ändringarna under OS-uppehållet har det även beslutats att förlänga grundserien med nio dagar, serien avslutas därmed torsdagen den 24 mars.

- Med förlängningen av grundserien skapar vi oss rymd för att parera ytterligare beroende på om förutsättningarna från såväl OS som pandemin påverkar vårt schema positivt eller negativt. Som under hela pandemin arbetar vi internt med en rad olika scenarion och är redo med ytterligare ändringar om så skulle behövas, förklarar Hemlin och fortsätter; - Det finns som sagt rymd för förändringar även i den avslutande delen av grundserien men den sista omgången kommer hållas, och spelas, intakt så som den är planerad sen tidigare.

Här nedan finns Växjö Lakers spelschemaändringar.
Matcher som läggs 1 maj med en starttid på 0:00 inväntar fortfarande nya speldatum.

Matcher

Följande match som skulle ha spelats 25 januari har fått nytt speldatum:
Växjö - Skellefteå: flyttas till tisdagen den 1 mars 19:00.

Följande match som skulle ha spelats 27 januari har fått nytt speldatum:
Oskarshamn - Växjö: flyttas till söndagen den 6 mars 18:00.

Följande match som skulle ha spelats 29 januari har fått nytt speldatum:
Brynäs – Växjö: flyttas till lördagen den 12 februari 15:15.

Följande match som skulle ha spelats den 10 februari har fått nytt speldatum:
Växjö - Frölunda: flyttas till tisdagen den 15 mars 19:00.

Följande match som skulle ha spelats den 12 februari har fått nytt speldatum:
Rögle - Växjö: flyttas till tisdagen den 15 februari 19:00.

PR & Kommunikation Carolina Toresson