• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan

Lakersspelare redo för TV-pucken

27 oktober 2020 18:00
Nyhet

Idag samlades Team Småland för avresa mot Umeå och TV-pucksvecka. Från Växjö Lakers fanns sex U16-spelare med på bussen, Arvid Fagerberg, Joel Svensson, Filip Karlsson, Jacob Sagadin, Elis Rix och Rikard Thimgren.


På bussen finns även Team Smålands General Manager, Roger Johansson som till vardags jobbar som fastighets- och driftansvarig på VIDA Arena. Det här blir hans sjätte säsong med Småland. I intervjun nedan berättar han om truppen, upplägget för veckan och hur han ser på Smålands chanser.

Dags för årliga TV-pucken. Vad kan du säga om Team Småland?
- Jag tycker att vi har ett bra lag med dryga tre femmor som kan vara med och bidra samt två bra målvakter. En av dem var med redan förra året och var en högst bidragande orsak till att vi gick så långt som vi gjorde med en fjärde plats. Vi har en bra mix av spelare på många positioner och flertalet spelare som kan kliva in och göra skillnad i matcherna.

Ni lämnade Växjö idag på morgonen. Hur ser rutten hela vägen till Umeå ut?
- Vi samlades i Jönköping under morgonen där vi körde ett träningspass på förmiddagen. Därefter åt vi lunch innan vi begav oss mot Sundsvall. Väl där sover vi över på hotell och sen har vi ett träningspass på onsdag morgon innan vi åker vidare till Umeå under eftermiddagen. I Umeå blir det att ladda för kvartsfinalen mot Gästrikland i A3 Arena på torsdag 16:15.

Sex representanter från Växjö Lakers, berätta lite mer om killarna och deras kvalitéer.
- En bra blandning av spelare med lite olika kompetenser. Dom står för en bra teknik, spelförståelse, aggressivitet och tyngd i sitt spel som sätter press på motståndarna och även har förmågan att kunna utmana en mot en.

Hur ser du på era chanser?
- Känslan är bra och vi kommer att göra allt för att gå så långt som möjligt. Det är alltid svårt att möta lag som man aldrig mött tidigare men spelar vi vårt spel och alla bidrar med sitt spel kan vi gå långt. Som alla vet är det väldigt små marginaler i TV-pucken men det gäller att tro på det vi gör och vara väl förberedda och på tårna när väl pucken släpps.

Något annorlunda förutsättningar i år i och med att kvalspelet ställdes in. Hur känns det?
- Klart att hela uppladdningen sen i mitten av mars kom av sig lite eftersom verksamheten sattes på paus. Vi hade några träningsmatcher planerade och Aprilcupen första helgen i april samt en fyshelg som ställdes in innan sommaren. Från och med augusti har vi genomfört ett läger i Oskarshamn med matcher mot Östergötland och en träningshelg i Växjö med match mot Blekinge innan kvalspelet som sedan ställdes in. Under hösten har killarna istället fått lägga all energi på träningar och matcher i sitt klubblag i lugn och ro innan slutspelet.

Kvartsfinalspel mot Gästrikland på torsdag. Vad blir viktigt för avancemang?
- Tro på oss själva, hårt jobb i varje byte, hålla oss till vår ”gameplan”. Det är korta matcher som kräver fullt fokus på förberedelserna innan match så man är riktigt på tårna när pucken släpps.

Spelschema
» Se spelschemat

Truppen
» Team Småland

Matcherna kan ses på webb-TV
» Se matcherna i TV-pucken på webb-TV

Matcherna online
» Följ matcherna online