Välgörenhetsmatch
Publicerad: 2017-01-09
Nyhet
En fullspäckad matchvecka i VIDA Arena avslutas på söndag med en välgörenhetsmatch där Växjö Lakers spelarfruar, Lakers Ladies ställs mot Tingsryds spelarfruar, Queens of TAIF i en gemensam insats att samla in pengar till barnsjukhuset Lekterapin i Växjö.

Hur kom ni på idéen att ni skulle spela en välgörenhetsmatch?
- Josefine och jag såg en bortamatch tillsammans och tyckte de kunde vara kul och utmanade att göra en insamling till välgörenhet. Vi ville att detta skulle gå till något lokalt och valde därför Lekterapin på Växjö lasarett för att barnen är något som ligger oss alla varmt om hjärtat. Ishockeyn är en stor del av alla tjejernas liv och när vi frågade runt i gänget var det enbart positiv respons. Vi har tillsammans gjort detta. Alla har bidragit med något och vi har samlat in mer än vad vi vågat hoppats på. Det har också varit roligt att träffas alla tjejer utanför killarnas matcher, berättar Lina Stensson, flickvän till Robert Rosén.

Hur mycket har ni hunnit träna?
- Vi har tränat söndagar i ungefär åtta veckor nu och det är väldigt stor utveckling hos alla! Många av oss kunde knappt stå på skridskorna på första träningen. Vi har lärt oss grunderna som att stanna och öva på att få pucken att lämna isen. Reglerna jobbar vi fortfarande på men hoppas att de sitter tills på söndag.

Hur kommer matchen att gå till?
- Vi kommer att möta Queens of TAIF på söndag klockan 15.30 där matchen kommer att spelas 3 x 15 minuter med rullande tid. Det är självklart fritt inträde och vi hoppas så många som möjligt kommer!

På söndag blir det ombytta roller där era respektive får stå vid sidan av isen. Hur har ni involverat dem?
- Man kommer kunna mingla med killarna som också kommer skriva autografer innan vår match. Killarna kommer även sälja lotter för 20 kr där priser är;

  • En signerad klubba av Tuomas Kiiskinen
  • En signerad klubba av Liam Reddox.
  • Streethockey för dig själv och 4 vänner mot Liam Reddox, Robert Rosén, Cory Murphy, Oliver Bohm och Josh Hennessy.
  • En timmes massage med Växjö Lakers massör Lenny Anderlycke.
  • En månads träning på Actic.
  • Kläder från Billebeino.

Förutom det kommer det att vara hoppborg, prickskytte och dansuppvisning. På plats finns även maskoten Lacke.

Hur mycket har ni samlat in hittills?
- Vi har samlat in 70 000 kr och har en målsättning och förhoppning på 100 000 kr. Vi är glada för alla bidrag, stora som små. På lördagens hemmamatch mot Leksand kommer vi även ha en så kallad "teddy-toss" som går ut på att man kastar ut nallebjörnar på isen. Dessa nallar kommer säljas för 60 kr runt om i arenan, all vinst och nallarna skänks till barnsjukhuset, Lekterapin i Växjö.

Vill du vara med och hjälpa?
SWISH: 070-148 28 04
Bankgiro: 5645-0217022

PR & Kommunikation Carolina Toresson