Seger för J20 i första träningsmatchen
Publicerad: 2020-08-12
Då va säsongen igång för Växjö Lakers J20-lag. Den första träningsmatchen för laget blev en hård och tight batalj mot Rögles dito som slutade med uddamålsseger, 3-2.

Det va full fart från första nedsläpp där lagen bytte målchanser i inledningen. Växjö lyckades dock vinna den första perioden med 1-0 genom ett rikitgt fint mål av backen David Dahlin, assisterad av Marcus Leijonhufvud och Patrik Molin-Björk.

Den andra perioden präglades av många utvisningar där båda lagen fick mängder av möjligheter i powerplay men utan att lyckas göra mål. Istället va det en studspuck i Lakers favör som skulle leda fram till 2-0 målet, Hugo Wirell kunde ta till vara på möjligheten genom ett kliniskt avslut.

Lakers utökade ledningen till 3-0 tidigt in i den tredje perioden genom Alex Ånnhagen som sköt ett skott som letade sig in mellan benen på Rögles målvakt. Efter 3-0 målet växlade Rögle upp och kunde få in två snabba puckar bakom en annars storspelande Philip Svedebäck i Växjös mål. Rögle va riktigt nära att kvittera i slutet när domaren blåste straff, men Svedebäck kunde hålla rent bakom sig och Växjö kunde sedan hålla undan tills slutsignalen ljöd.

J20 reser ner till Ängelholm imorgon för att spela en returmatch mot kvällens motstånd. Matchen startar klockan 19:30 i Catena Arena.