• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Nu börjar lagbygget

8 mars 2012 13:04

Växjö Lakers säsong är över och redan nu börjar lagbygget inför nästa säsong med sportchefen Henrik Evertsson vid rodret.


– Planen är så klart att först och främst göra en utvärdering av säsongen, dels spelare för spelare, dels för laget i stort. Vi behöver se vad vi haft för styrkor och svagheter, och sedan handlar det om att behålla styrkorna och eliminera svagheterna, säger Henrik Evertsson.

Och allt är inte svart eller vitt?
- Det vrids och vänds väldigt mycket och detta är ett arbete som pågår under en längre tid. Därmed inte sagt att det inte sker något värvningsarbete under tiden. Allt sitter ihop och är en kreativ process. Det är inte så att vi utvärderar i två månader och sedan börjar värva, allt sker parallellt.

Och värvningsarbetet handlar inte bara om att värva spelare - det handlar i första hand om att bygga ett lag.

– Det är viktigt att trycka på att vi inte värvar spelare utan att vi bygger på ett lag. Det där kan vara åt olika håll: man kan se en spelare som man gillar men som inte passar in i laget, eller en spelare som inte är fantastisk men som fungerar i laget på ett bra sätt. Det är inte lätt, men det är ett väldigt viktigt jobb. I nästan varje match ser du någon spelare du gillar, men skulle vi efter säsongen bara springa ut och ringa alla kanonbra killar så vet jag inte hur det skulle bli. Passar de in hos oss? Passar de in i laget? Det finns många frågor man måste ställa sig.

Ifjol fick Växjö Lakers värva sent eftersom elitserieavancemanget blev klart först i april. I år är säsongen slut rekordtidigt.

– Det är första gången någonsin som det tar slut så här tidigt, säger Henrik Evertsson.

– Vad det betyder vet jag inte för jag har inte varit med om det innan. Ur lagbyggnadsperspektiv kan jag dock inte se att det skulle vara negativt på något sätt. Vi har mer tid på oss med allting. Sedan är det ju så att ju högre upp man kommer som klubb i en tabell, desto mer attraktiv blir man som arbetsgivare. Fördelen nu är att nästan alla andra lag fortfarande spelar, vilket gör att vi har chansen att fortfarande se spelare live utan att bara behöva förlita oss på gamla matcher. Jag hade gärna varit i slutspel, men nu blev det så här och då får man se det positiva utifrån läget.

Ifjol pratade du mycket om Växjö Lakers nya fräscha satsning och det lockade spelare hit - vad ska du locka med i år?
- Resan är inte klar, den har bara börjat. Jag tror inte vi är mindre attraktiva nu. Nu vet folk vad Växjö, Växjö Lakers och VIDA Arena är, och i 19 fall av 20 tror jag vi uppfattas positivt. De flesta som har varit här har en positiv känsla. Ifjol sålde vi det mesta på broschyr, nu har vi haft en visning och folk vet vad de får.

Över till lagbygget. Tio spelare har kontrakt över nästa säsong.

– Vi måste bli bättre på allt på alla positioner. Vi har ett lag som uppenbarligen fungerar och vi ska inte bygga något från grunden, utan utgår från det lag och den filosofi som vi har. Vi bygger steg för steg och allt ska snäppas upp. Det fungerar inte så att man värvar två frälsare, utan det måste byggas på sikt. De som är kvar hos oss måste bli bättre. Därmed inte sagt att det vi gjorde i år var dåligt, men det är ett led i arbetet som pågår att hela tiden bli bättre. I allsvenskan hade vi fem raka säsonger där vi varje år ökade poängskörden, och vi fortsätter sikta på att hela tiden bli lite bättre.

När får vi se några kontraktsförlängningar?
- Jag vet inte och det där är oerhört individuellt. Någon kan inte tänka sig att flytta från Växjö, någon kan tänka sig bo var som helst, någon har anbud från flera klubbar redan. Det är en process.

Har du något datum när truppen ska vara klar?
- Nej, det har vi aldrig satt upp för det är lätt hänt att det blir viktigare att ha ett lag det datumet än att ha ett så bra lag som möjligt på isen. Någon plats brukar bli hängande över semestern, och det blir säkert så i år igen. Vi ska igång och träna igen om ett par veckor och det är tidigare än någonsin vilket är bra. Vi vill ha in våra spelare i träning så fort som möjligt så har vi chansen att skriva med någon vi vill ha så kommer vi inte att dra ut på det.

Vet du hur stor trupp Växjö Lakers ska ha?
- Det får vi se. Det man kan säga om årets säsong, med 15 forwards och nio backar, är att bredden var nyckeln under vår jobbiga skadeperiod. Trots att många var borta hade vi tre rutinerade femmor och hade vi inte plockat de poäng vi gjorde under den tiden så hade vi spelat i kvalserien. Så enkelt är det. Sedan ska allt in i budgeten också, vi har ingen brunn att ösa pengar ur, utan det blir som vanligt ett pussel.